Όµως, όσοι είναι µέλη συνεταιρισµών είναι εξασφαλισµένοι», σηµειώνει ο γεωπόνος του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου Αργύρης Γραβάνης. «Περιµένουµε καλή ποιότητα και αύξηση κατά 20% της παραγωγής για τα Κρυστάλλια λόγω των νέων φυτεύσεων», προσθέτει ο ίδιος.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες διαδεδοµένες ποικιλίες, οι Κοντούλες ξεκίνησαν στα 2 ευρώ το κιλό και τώρα αγγίζουν τα 1,30 ευρώ το κιλό, ενώ τα κόσια είναι στα 0,60 ευρώ το κιλό.
Στην Καστοριά η παραγωγή, που είναι όψιµη, αναµένεται πιο αυξηµένη σε σχέση µε πέρσι που υπήρχε παγετός και οι τιµές θα κρατηθούν σε πιο χαµηλά επίπεδα για τα λίγα Κρυστάλλια.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες διαδεδοµένες ποικιλίες, οι Κοντούλες ξεκίνησαν στα 2 ευρώ το κιλό και τώρα αγγίζουν τα 1,30 ευρώ το κιλό, ενώ τα κόσια είναι στα 0,60 ευρώ το κιλό.
Στην Καστοριά η παραγωγή, που είναι όψιµη, αναµένεται πιο αυξηµένη σε σχέση µε πέρσι που υπήρχε παγετός και οι τιµές θα κρατηθούν σε πιο χαµηλά επίπεδα για τα λίγα Κρυστάλλια.