BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Σκούρα τα βλέπουν οι αναλυτές για τα αγροτικά εμπορεύματα

Οι αγροτικές αγορές αντιμετωπίζουν σήμερα Δευτέρα 24 Αυγούστου μία εξαιρετικά βραχώδη μακροοικονομική εικόνα, καθώς οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων έπεσαν μετά τους νέους φόβους για την κινεζική οικονομία, ενώ κάποιες αισιόδοξες προβλέψεις για την παραγωγή καυσίμων προστίθεται στις ρευστοποιήσεις σιτηρών εν μέσω πιέσεων σε ζάχαρη και καφέ.

2
0

Ο δείκτης της κινεζικής μεταποιητικής δραστηριότητας την Παρασκευή έγινε ακόμη πιο αρνητικός προκαλώντας ξεπούλημα στις κινεζικές μετοχές, κλείνοντας κάτω από το 4% αφήνοντας το δείκτη Shanghai Composite να βρίσκεται κάτω από 12% αυτή την εβδομάδα.

Και η εικόνα των βασικών προϊόντων είναι, αν μη τι άλλο ζοφερή, όπως το αργό πετρέλαιο συνεχίζει ήττα του, ενώ ο δείκτης βασικών εμπορευμάτων Bloomberg πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2002.

Τα εμπορεύματα έχουν βυθιστεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 ετών και μετοχές σε εταιρείες πόρων προσχώρησαν σε μια παγκόσμια ύφεση μετοχικού κεφαλαίου λόγω των ανησυχιών που γεννά η οικονομική επιβράδυνση της Κίνας που εκτιμάται ότι θα επιδεινώσει πλεονάσματα πετρελαίου και μετάλλων.

Το κλίμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τα εμπορεύματα αναφέρει σε e-mail του ο, «Mark Keenan, επικεφαλής των εμπορευμάτων έρευνας για την Ασία στην Societe Generale SA στη Σιγκαπούρη,. «Οι αγορές μαστίζεται από προβλήματα υπερπροσφοράς».

Οι πρώτες ύλες βρίσκονται σε υποχώρηση εν μέσω προβλέψεων για την πιο αργή ανάπτυξη της Κίνας από το 1990. Ο μεγαλύτερος χρήστης της ενέργειας, τα σιτηρά και τα μέταλλα είναι σε πολύ ασθενέστερη θέση από ότι ανέμενε κανείς από το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τον Ιβάν Glasenberg, επικεφαλής της Glencore plc, κορυφαίο έμπορο εμπορευμάτων στον κόσμο.

«Η μεγάλη πτώση στην κινεζική χρηματιστηριακή αγορά σήμερα, η οποία κάνει τους ανθρώπους να είναι νευρικοί σχετικά με τη διαχείριση της κινεζικής οικονομίας, έχει άμεσες επιπτώσεις για τα εμπορεύματα» δηλώνει ο Ric Spooner, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στα CMC Markets Ασία Pty. «Είναι τώρα ουσιαστικά ένας κίνδυνος που βρίσκεται σε κίνηση».

Βασικά γεωργικά προϊόντα δεν γλίτωσαν στην ήττα. Η σόγια, σιτάρι και το καλαμπόκι εκτεταμένες απώλειες στο Σικάγο. Στη Μαλαισία, φοινικέλαιο βυθίστηκε 3,2% «Σχεδιάζουμε για δυο δύσκολα χρόνια», δήλωσε ο Graham Kerr διευθύνων σύμβουλος της South32 Ltd σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Δείτε το βίντεο εδώ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία