BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Πιέζονται οι τιμές στο σκληρό, στα 29 η ΕΑΣ Βόλου

Κάτω από τα 30 λεπτά το κιλό οι προσφορές των εμπόρων για το σκληρό σιτάρι, ενώ 29 λεπτά το κιλό έδωσε η δημοπρασία της ΕΑΣ Βόλου για 2.600 τόνους προϊόντος υψηλής ποιότητας. Η εξέλιξη αυτή για την οποία έχει προϊδεάσει εδώ και εβδομάδες η Agrenda, έρχεται σαν αποτέλεσμα της προσφοράς στη διεθνή αγορά αλλά και των μεγάλων διακυμάνσεων στα διεθνή χρηματιστήρια.

Πιέζονται οι τιμές στο σκληρό, στα 29 η ΕΑΣ Βόλου

0
0

H τάση πίεσης που είχε φανεί στις αρχές Αυγούστου αποτυπώνεται πλέον στις δουλειές της τοπικής αγοράς και οι μύλοι έχοντας καλύψει σημαντικό κομμάτι των αναγκών τους αγοράζουν σταδιακά, με στόχο να επωφεληθούν από οποιαδήποτε διόρθωση τιμών.

Παράλληλα στον τομέα της εξαγωγής επικρατεί στασιμότητα λόγω της εποχής αλλά και της γενικότερης τάσης τιμών των ευρωπαϊκών δεικτών. Σημειώνεται ότι παραδοσιακά, αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται λίγες πράξεις, και οι τιμές για σιτάρι στον παραγωγό κυμαίνονται στα 28-29 λεπτά ανάλογα περιοχής και ποιότητας.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, το σκληρό σιτάρι φαίνεται να έχει εξαντλήσει για την ώρα τα περιθώρια ανόδου. Τόσο η εικόνα της διεθνούς αγοράς όσο και οι κινήσεις εμπόρων και εγχώριων διακινητών δείχνουν ότι το σκληρό σιτάρι δύσκολα θα μπορούσε να επαναλάβει το ράλι της περασμένης χρονιάς, όταν η τιμή – προς τα τέλη του έτους –  πέρασε πάνω από τα 40 λεπτά το κιλό.


Διαβάστε περισσότερα στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 29 Αυγούστου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία