BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Παραμένει στο ρετιρέ το ελληνικό σκληρό

Υψηλές είναι οι τιµές παραγωγού για τα ποιοτικά σκληρά σιτάρια στη Θεσσαλία (στα 30-31 λεπτά το κιλό), επίπεδα που έχουν διατηρηθεί σταθερά τις τελευταίες 2 βδοµάδες. Μάλιστα, «τα περισσότερα φορτώνονται στα 31 λεπτά», υπογραµµίζει ο παραγωγός από τα Φάρσαλα Γιώργος Αποστολίδης. Ωστόσο, από την πλευρά των εµπόρων γίνεται λόγος για πτώση των τιµών κατά 1-1,5 λεπτό τις επόµενες ηµέρες.

Ράλι στο σκληρό πυροδοτούν  καναδική και ρωσική σοδειά

1
0
Αξίζει να σηµειωθεί ότι απ’ τα αλώνια, όπου φέτος η τιµή ήταν στα 25-26 λεπτά το κιλό, µέσα σε ένα µήνα ανήλθε στα 30 λεπτά το κιλό.

Στην απότοµη αύξηση, ρόλο έπαιξε η αδυναµία εισαγωγών σιταριού από τους µύλους εξαιτίας των κεφαλαιακών ελέγχων και η αύξηση των παραγωγών οι οποίοι αποθήκευσαν φέτος το σιτάρι τους, αναµένοντας άνοδο των τιµών, από τα 26 λεπτά, που ήταν στα αλώνια. Κι αυτό καθώς είχαν δει την περσινή αύξηση της τιµής κατά 5-6 λεπτά µες σε έναν µήνα (από τα 22 λεπτά στ’ αλώνια στα 27).
Ένας, ακόµα, παράγοντας, που µπορεί να συνέβαλε στην άνοδο των τιµών, είναι και οι µειωµένες αποδόσεις στη Λάρισα και στον κάµπο των Φαρσάλων, στον Βόλο κ. α., που έφτασαν και το 50% σε σχέση µε τις κανονικές, λόγω των φετινών βροχών.

Επίσης, η ζήτηση είναι σταθερά αυξηµένη, σε αντίθεση µε άλλες χρονιές που οι φορτώσεις έπαυαν για ένα διάστηµα στα µέσα Αυγούστου.

Τέλος, σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις Αυγούστου του USDA, η µείωση κατά 2,4 εκατ. τόνους στα παγκόσµια αποθέµατα του ’14-’15 αντισταθµίζει την αναµενόµενη αύξηση της παραγωγής του ’15-’16. Μάλιστα, η µείωση αντιστοιχεί σε πάνω από 60% όσον αφορά την Ε.Ε.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία