BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στην σκιά της διόρθωσης οι πράξεις για τα σκληρά σιτάρια

Οι κουβέντες για νέες παραδόσεις σκληρού σίτου έχουν ξεκινήσει και η τάση πίεσης που είχε φανεί στις αρχές Αυγούστου αποτυπώνεται πλέον και στις δουλειές της τοπικής αγοράς. Οι µύλοι έχοντας καλύψει σηµαντικό κοµµάτι των αναγκών τους και χωρίς ιδιαίτερο άγχος να κυνηγήσουν στάρια αγοράζουν σταδιακά, µε στόχο να επωφεληθούν οποιαδήποτε διόρθωση τιµών.

Ιταλικό δώρο στα 28 λεπτά περιμένουν για να φύγουν και τα τελευταία σκληρά

2
0
Στη Θεσσαλία τα ποιοτικά στάρια πωλούνται πλέον κάτω από τα 30 λεπτά/κιλό στον παραγωγό. Παράλληλα στον τοµέα της εξαγωγής επικρατεί στασιµότητα λόγω της εποχής αλλά και της γενικότερης τάσης τιµών των ευρωπαϊκών δεικτών.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο η πτώση του δολαρίου δεν είναι αρκετή για να στηρίξει τις τιµές του µαλακού σίτου, οι οποίες από τις 10 Αυγούστου πιέζονται. Σε αυτή την πορεία βοήθησε και η πρόσφατη αµερικανική έκθεση προσφοράς / ζήτησης δηµητριακών, η οποία ανακοίνωσε αύξηση της διαθεσιµότητας σίτου κατά 2,2 εκατ. τόνους, λόγω της αυξηµένης παραγωγής στις πρώην σοβιετικές χώρες και στην Τουρκία. Η πορεία αυτή επηρέασε και την Γαλλία µε αποτέλεσµα οι τιµές να µειωθούν κατά 12 ευρώ/τόνο. Οι τιµές συµβολαίων ∆εκεµβρίου 15 βρίσκονται πλέον στα 178  ευρώ/τόνο

Στη λίστα της Φότζια νέες τιµές δεν έχουν ανακοινωθεί. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 75%) κυµαίνονται στα 335-340 ευρώ/τόνο στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 77-78 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 60%) στα 330-335 ευρώ/τόνο στην αποθήκη του παραγωγού.

Στο Μιλάνο είχαµε την ίδια εικόνα µε τις εξαιρετικές ποιότητες να µένουν στα 327-332 ευρώ/τόνο από τις αρχές Αυγούστου

Αντιθέτως στα γαλλικά σκληρά η µείωση των τιµών συνεχίστηκε και στην παρούσα εβδοµάδα µε τις τιµές να χάνουν άλλα 10 ευρώ και πλέον να βρίσκονται στα 335 ευρώ/τόνο παραδοτέα σε Γαλλικό λιµάνι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία