BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στα 3,40 ευρώ μέση τιμή για το ελαιόλαδο Ζάκρου

Η τελευταία δημοπράτηση 60 τόνων ελαιολάδου έδωσε καθαρή τιμή 4,03 ευρώ στον συνεταιρισμό.

Στα 3,40 ευρώ μέση τιμή για το ελαιόλαδο Ζάκρου

1
0

Μέση τιμή παραγωγού στα 3,40 ευρώ το κιλό για ελαιόλαδο οξύτητας έως 0,3 αποδίδει φέτος στα μέλη του ο αγροτικός συνεταιρισμός Ζάκρου της Κρήτης. Η δημοπράτηση μάλιστα των τελευταίων 60 τόνων ελαιόλαδου οξύτητας 0,17 απέφερε στο συνεταιρισμό καθαρή τιμή 4,03 ευρώ το κιλό, για να αποδώσει στη συνέχεια με μεγαλύτερη ευχέρεια μέση τιμή παραγωγού στα 3,40 σε όλους τους αγρότες που άλεσαν τον καρπό τους στο ελαιουργείο του συνεταιρισμού από την αρχή της παραγωγικής χρονιάς.

Η φετινή παραγωγική χρονιά ήταν η καλύτερη των τελευταίων τριάντα χρόνων για το συνεταιρισμό Ζάκρου, όπως λένε εκπρόσωποί του, καθώς οι παραγωγοί μέλη του παρήγαγαν στο συνεταιριστικό ελαιοτριβείο 1600 τόνους ελαιόλαδο. Αρχικά εισέπραξαν προκαταβολή, αλλά μαζί με την εκκαθάριση η τελική τιμή παραγωγού θα διαμορφωθεί στα 3,40 ευρώ το κιλό, αρκετά ικανοποιητική, όπως σχολιάζουν οι αγρότες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την παραγωγική χρονιά 2013 – 2014 τα μέλη του συνεταιρισμού δεν παρήγαγαν ελαιόλαδο λόγω των γνωστών προβλημάτων στην παραγωγή του προϊόντος στη χώρα μας. Την αμέσως προηγούμενη χρονιά η παραγωγή ήταν 400 τόνοι.

Ο συνεταιρισμός Ζάκρου παράγει εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο λόγω των ιδιαίτερων εδαφοκλιματικών συνθηκών της περιοχής, αλλά και επειδή κάνει κοινή άλεση σε χαμηλές θερμοκρασίες. Διακινεί το προϊόν κυρίως σε μορφή χύμα μέσω δημοπρασιών. Έχει «περάσει» όμως και στην τυποποίηση, περίπου 100 τόνων ελαιόλαδου φέτος, το οποίο διακινεί σε χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία