BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Πιέζεται το σκληρό σιτάρι κάτω από τα 30 λεπτά

∆ιόρθωση της τάξης του 6,45% σηµείωσαν οι τιµές στο ελληνικό σιτάρι από το επίπεδο των 30-31 λεπτά το κιλό στη Θεσσαλία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Τώρα, πλέον, οι προσφορές των εµπόρων για το προϊόν κινούνται κάτω από τα 30 λεπτά το κιλό, ενώ 29 λεπτά το κιλό έδωσε η δηµοπρασία της ΕΑΣ Βόλου για 2.600 τόνους προϊόντος υψηλής ποιότητας.

Πιέζεται το σκληρό σιτάρι κάτω από τα 30 λεπτά

6
0

Η εξέλιξη αυτή για την οποία έχει προϊδεάσει εδώ και εβδοµάδες η Agrenda, έρχεται σαν αποτέλεσµα της προσφοράς στη διεθνή αγορά αλλά και των µεγάλων διακυµάνσεων στα διεθνή χρηµατιστήρια.

«Τα ανοικτά συµβόλαια θα κάνουν τη διαφορά. Οι εκλογές και η κατάσταση µε τις τράπεζες είναι επίσης παράγοντες που επηρεάζουν την αγορά», αναφέρει στην Agrenda ο Αντώνης Ρετζιάς, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισµού Νίκαιας «Ο Προµηθέας». H τάση πίεσης που είχε φανεί στις αρχές Αυγούστου αποτυπώνεται πλέον στις δουλειές της τοπικής αγοράς και οι µύλοι έχοντας καλύψει σηµαντικό κοµµάτι των αναγκών τους αγοράζουν σταδιακά, µε στόχο να επωφεληθούν από οποιαδήποτε διόρθωση τιµών.

Παράλληλα στον τοµέα της εξαγωγής επικρατεί στασιµότητα λόγω της εποχής αλλά και της γενικότερης τάσης τιµών των ευρωπαϊκών δεικτών. Σηµειώνεται ότι παραδοσιακά, αυτές τις ηµέρες πραγµατοποιούνται λίγες πράξεις, και οι τιµές για σιτάρι στον παραγωγό κυµαίνονται στα 28-29 λεπτά ανάλογα περιοχής και ποιότητας.

Σύµφωνα µε παράγοντες της αγοράς, το σκληρό σιτάρι φαίνεται να έχει εξαντλήσει για την ώρα τα περιθώρια ανόδου. Τόσο η εικόνα της διεθνούς αγοράς όσο και οι κινήσεις εµπόρων και εγχώριων διακινητών δείχνουν ότι το σκληρό σιτάρι δύσκολα θα µπορούσε να επαναλάβει το ράλι της περασµένης χρονιάς, όταν η τιµή στα τέλη του έτους πέρασε τα 40 λεπτά το κιλό.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία