BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Σε χαµηλά τετραµήνου ο χυμός πορτοκαλιού

Νέα πτωτική πορεία διαγράφουν τα προθεσµιακά συµβόλαια του Νοεµβρίου για το χυµό πορτοκαλιού στην αγορά της Νέας Υόρκης, καθώς οι τιµές µειώθηκαν κατά 4,54% από τα 110 σεντς ανά λίµπρα της προηγούµενης εβδοµάδας στα 105 σεντς ανά λίµπρα στις 2 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Νέα υψηλά δύο ετών στο χυμό πορτοκαλιού

1
0

Μάλιστα, στα τέλη του Σεπτεµβρίου τα προθεσµιακά Νοεµβρίου για το χυµό σηµείωσαν πτωτικό σερί 4 µηνών, καθώς δεν επιβεβαιώθηκαν οι προσδοκίες των επενδυτών για µεγάλη µείωση στην παραγωγή πορτοκαλιών της Φλόριντα, οπότε και δεν επήλθε στήριξη των τιµών.

Οι τελευταίες εκτιµήσεις για το 2015/2016 λένε ότι η παραγωγή εσπεριδοειδών θα είναι στα 93,5 εκατ. κιβώτια µειωµένη κατά 3,3% από αυτή του 2014/2015 (96,7 εκατ. κιβώτια). Επιπλέον, ούτε η περίοδος των τυφώνων(ξεκίνησε στον Ατλαντικό 1η Ιουνίου και αναµένεται να ολοκληρωθεί τέλη Νοεµβρίου) δείχνει ότι θα στηρίξει τις τιµές καθώς παρότι οι επενδυτές περίµεναν µείωση παραγωγής µε αποτέλεσµα να ενισχυθούν τον Ιούνιο οι τιµές στα προθεσµιακά συµβόλαια κατά 16% στα 132 σεντς/λίµπρα, τελικά δεν σηµειώθηκαν ακραία καιρικά φαινόµενα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία