BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στα πάνω τους εκ νέου τα χοιρινά στην Κίνα

Άνοδο για πρώτη φορά µετά από 4 χρόνια αναµένεται να σηµειώσει το 2016 ο αριθµός των κοπαδιών µε χοίρους της Κίνας, που είναι µια από τις πιο σηµαντικές δυνάµεις του κλάδου στον παγκόσµιο αγροτικό χάρτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Ωστόσο, οι τιµές δεν αναµένεται να µειωθούν, παρά την αύξηση της προσφοράς, καθώς η κατανάλωση θα κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα αφήνοντας επίσης περιθώριο για φθηνότερες εισαγωγές κρεάτων από ΕΕ και ΗΠΑ.

Στα πάνω τους εκ νέου τα χοιρινά στην Κίνα

1
0

Ειδικότερα, αναµένεται να ανέλθει συνολικά στα 1,3 εκατ. ζώα µέσα σε 1 χρόνο µε αποτέλεσµα τα συνολικά αποθέµατα κινεζικού χοιρινού να φτάσουν τα 421,7 εκατ. ζώα, σύµφωνα µε προβλέψεις του USDA στο Πεκίνο.  Όπως σηµειώνουν οι αναλυτές του USDA, «το χοιρινό παραµένει η κύρια πηγή πρωτεϊνών για πολλούς Κινέζους καταναλωτές και η κατανάλωση θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς ο πληθυσµός αυξάνεται, αν και µε βραδύτερο ρυθµό».

Ταυτόχρονα, οι τιµές για το χοιρινό κρέας στην Κίνα αυξήθηκαν κατά 6,6% τον περασµένο Μάιο σε σχέση µε πριν από ένα χρόνο και ήταν η 3η συνεχόµενη µηνιαία αύξηση µετά από πτωτικό σερί 15 µηνών. Η ανάκαµψη στις τιµές για τα χοιρινά στην Κίνα πέρα από αύξηση των κερδών για τους χοιροτρόφους θα ενθαρρύνει επίσης και τις εισαγωγές κρέατος, µε το USDA να εκτιµά ότι θα φτάσουν στο επίπεδο ρεκόρ των 830.000 τόνων. «Το κενό µεταξύ των εγχώριων τιµών και εισαγόµενων για τα χοιρινά στην Κίνα ξεπερνά το 50% και αντανακλά το υψηλό κόστος παραγωγής ως αποτέλεσµα της περιορισµένης γης και του αυξηµένου εργατικού κόστους», υποστηρίζει το USDA. 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία