BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στην αναταραχή της Συρίας ποντάρει το πετρέλαιο

Αρνητικό ήταν στο σύνολό του το τρίτο τρίµηνο του 2015 για το πετρέλαιο, το οποίο συνέχισε µέχρι τις 2 Οκτωβρίου να καταγράφει απώλειες, στη σκιά της ανάκαµψης του δολαρίου, η οποία παραδοσιακά πλήττει την ελκυστικότητα των εµπορευµάτων, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Στην αναταραχή της Συρίας ποντάρει το πετρέλαιο

1
0

Συγκεκριµένα, το αργό πετρέλαιο παράδοσης Νοεµβρίου υποχώρησε κατά 0,52% στα 45,13 δολάρια το βαρέλι. Τον Σεπτέµβριο έκλεισε µε απώλειες 8,4%, ενώ το τρίτο τρίµηνο του έτους το πετρέλαιο κατέγραψε συνολικά απώλειες της τάξης του 24%.

Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σηµειωθεί ότι διεθνείς αναλυτές σηµειώνουν στην αµερικανική εφηµερίδα Wall Street Journal (WSJ) ότι είναι ισχνές αυτές οι απώλειες και προσµένουν αύξηση τιµών καθώς εκτιµούν ότι µετά την υπερπροσφορά αργού πετρελαίου η κατάσταση στη Συρία (κλιµάκωση ρωσικών βοµβαρδισµών, που θα µπορούσαν να διαρκέσουν από 3-4 µήνες) δηµιουργεί µια νέα γεωπολιτική παράµετρο στη Μέση Ανατολή, όπου και παράγεται το µεγαλύτερο µέρος του πετρελαίου, και η οποία µπορεί να επηρεάσει την αγορά. «Πρέπει να λάβουµε υπόψη µας ένα ενδεχόµενο γεωπολιτικό ρίσκο στην εξέλιξη των τιµών του πετρελαίου», λέει στην WSJ ο Ολιβιέρ Τζέικοµπ της εταιρίας Petromatrix, που ερευνά τις αγορές πετρελαίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία