Στην ανοδο των τιµών συντέλεσε η ανακοίνωση για σηµαντική µείωση για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια στην παραγωγή αγελαδινού της χώρας, µε βάση τις προβλέψεις Οκτωβρίου της BNZ. Είχαν προηγηθεί το Σεπτέµβριο και οι εκτιµήσεις της συνεταιριστικής γαλακτοβιοµηχανίας Fonterra για µείωση παραγωγής κατά 5% για το 2015-2016. Η µεγάλη µείωση της παραγωγής στη Ν. Ζηλανδία, σύµφωνα µε τους διεθνείς αναλυτές, θα σηµάνει γρηγορότερη ανάκαµψη των διεθνών τιµών στα τέλη του 2015 αντί για το πρώτο εξάµηνο του 2016 που προβλέπονταν αρχικά.  
Αιτίες για τη µεγαλύτερη µείωση της παραγωγής, από το 4% στο 6%, σύµφωνα µε την BNZ είναι οι συνθήκες ξηρασίας που µείωσαν την απόδοση των βοσκοτόπων και η αποθάρρυνση των κτηνοτρόφων που στράφηκαν στο βοδινό, µειώνοντας τον αριθµό των γαλακτοπαραγωγικών αγελάδων, λόγω των τιµών γάλακτος που έφτασαν σε χαµηλά 13 ετών νωρίτερα µέσα στη σεζόν. Σηµειώνεται ότι η παραγωγή βαίνει µειούµενη στη χώρα τις τελευταίες 3 σεζόν, αλλά είναι η πρώτη φορά που ξεπερνιέται το ποσοστό του 3%, σύµφωνα µε τη BNZ
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015.
Αιτίες για τη µεγαλύτερη µείωση της παραγωγής, από το 4% στο 6%, σύµφωνα µε την BNZ είναι οι συνθήκες ξηρασίας που µείωσαν την απόδοση των βοσκοτόπων και η αποθάρρυνση των κτηνοτρόφων που στράφηκαν στο βοδινό, µειώνοντας τον αριθµό των γαλακτοπαραγωγικών αγελάδων, λόγω των τιµών γάλακτος που έφτασαν σε χαµηλά 13 ετών νωρίτερα µέσα στη σεζόν. Σηµειώνεται ότι η παραγωγή βαίνει µειούµενη στη χώρα τις τελευταίες 3 σεζόν, αλλά είναι η πρώτη φορά που ξεπερνιέται το ποσοστό του 3%, σύµφωνα µε τη BNZ
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015.