BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Σημάδια ισχυρής ανόδου των τιμών στο αγελαδινό γάλα διεθνώς

Σε φάση ανάκαµψης βρίσκονται οι διεθνείς τιµές γάλακτος, σύµφωνα µε την ανοδική πορεία που διαγράφει τις τελευταίες εβδοµάδες ο ∆ιεθνής ∆είκτης Γαλακτοκοµικών Προϊόντων Global Dairy Trade στις δηµοπρασίες της Fonterra. Στην πιο πρόσφατη δηµοπρασία της 6ης Οκτωβρίου ο ∆είκτης σκαρφάλωσε στις 837 µονάδες, σηµειώνοντας άνοδο 62,84% σε σχέση µε τα χαµηλά 13-ετίας και στις 514 µονάδες που είχε βρεθεί στις 4 Αυγούστου. Επίσης, άνοδο 19,48% σηµείωσαν οι τιµές παραγωγού από τα 3,85 δολάρια Ν. Ζηλανδίας/κιλό στις αρχές Αυγούστου στα 4,60 δολάρια Ν. Ζηλανδίας στα τέλη Σεπτεµβρίου.

Σημάδια ισχυρής ανόδου των τιμών στο αγελαδινό γάλα διεθνώς

0
0
Στην ανοδο των τιµών συντέλεσε η ανακοίνωση για σηµαντική µείωση για πρώτη φορά εδώ και 25 χρόνια στην παραγωγή αγελαδινού της χώρας, µε βάση τις προβλέψεις Οκτωβρίου της BNZ. Είχαν προηγηθεί το Σεπτέµβριο και οι εκτιµήσεις της συνεταιριστικής γαλακτοβιοµηχανίας Fonterra για µείωση παραγωγής κατά 5% για το 2015-2016. Η µεγάλη µείωση της παραγωγής στη Ν. Ζηλανδία, σύµφωνα µε τους διεθνείς αναλυτές, θα σηµάνει γρηγορότερη ανάκαµψη των διεθνών τιµών στα τέλη του 2015 αντί για το πρώτο εξάµηνο του 2016 που προβλέπονταν αρχικά.  

Αιτίες για τη µεγαλύτερη µείωση της παραγωγής, από το 4% στο 6%, σύµφωνα µε την BNZ είναι οι συνθήκες ξηρασίας που µείωσαν την απόδοση των βοσκοτόπων και η αποθάρρυνση των κτηνοτρόφων που στράφηκαν στο βοδινό, µειώνοντας τον αριθµό των γαλακτοπαραγωγικών αγελάδων, λόγω των τιµών γάλακτος που έφτασαν σε χαµηλά 13 ετών νωρίτερα µέσα στη σεζόν. Σηµειώνεται ότι η παραγωγή βαίνει µειούµενη στη χώρα τις τελευταίες 3 σεζόν, αλλά είναι η πρώτη φορά που ξεπερνιέται το ποσοστό του 3%, σύµφωνα µε τη BNZ

Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία