BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Μεγάλοι νικητές τα πουλερικά ως το 2024

Μερίδιο άνω του 50% στην παγκόσµια κατανάλωση κρέατος θα αντιστοιχεί στα πουλερικά τα επόµενα 9 περίπου χρόνια, σύµφωνα µε εκτιµήσεις του FAO και του ΟΟΣΑ. Συνολικά, η παγκόσµια κατανάλωση κρέατος έως το 2024 αναµένεται να ανέλθει στους 51 εκατ. τόνους µ’ ένα ετήσιο ποσοστό αύξησης της τάξης του 1,4%.

Μεγάλοι νικητές τα πουλερικά ως το 2024

1
0
Όµως καθώς το κρέας των πουλερικών θεωρείται µια υγιεινή επιλογή χάρη στη χαµηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά και δεν έγκειται σε θρησκευτικούς περιορισµούς αναµένεται να κυριαρχήσει στην αύξηση της παγκόσµιας κατανάλωσης κρέατος µε µέσο ετήσιο ρυθµό ανάπτυξης της τάξης του 2%

Αντιθέτως, η ζήτηση για χοιρινό κρέας έχει ήδη κορεστεί σε πολλές ταχύτατα αναπτυσσόµενες περιοχές και αναµένεται ως το 2024 να αυξάνεται µε ετήσιο ρυθµό µόλις κατά 1% αφήνοντας περισσότερο χώρο για στα πουλερικά

Επίσης, αύξηση µε µέσο ετήσιο ρυθµό ανάπτυξης της τάξης του 6,4% αναµένεται να σηµειώσει και η αγορά επεξεργασµένου κρέατος πουλερικών το διάστηµα 2015-2020 σύµφωνα µε νέα έκθεση της αµερικανικής εταιρίας αναλύσεων Allied Market Research. Η µεγαλύτερη αγορά επεξεργασµένου κρέατος πουλερικών είναι οι ΗΠΑ, όµως οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι χώρες της Ασίας θα τις ξεπεράσουν έως το 2020.

Τέλος, η Allied Market Research σηµειώνει ότι το επεξεργασµένο κρέας κοτόπουλου θα συνεχίσει να έχει µεγάλη ζήτηση παγκοσµίως, µε το κρέας γαλοπούλας να βρίσκεται στη 2η θέση, καθώς είναι σχετικά πιο φθηνά κρέατα και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, σε σύγκριση µε το χοιρινό και το βόειο κρέας.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία