BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Απότομη πτώση και στα μαλακά σιτάρια

Eξακολουθεί να επικρατεί προβληµατισµός ως προς τις τιµές του ελληνικού σκληρού σίτου, διότι η αγορά δεν λέει να αντιδράσει. Εφόσον δεν έρθει κάποια σηµαντική ζήτηση εξαγωγής (πιθανώς από Ιταλία) για τις χαµηλές ποιότητες, είναι πιθανό τα υποδεέστερα σιτάρια να πουληθούν στο τέλος ακόµα χαµηλότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Ρεκόρ μαλακού σιταριού στη Γαλλία

0
0
Τα ποιοτικά, όπως και να έχει, αργά ή γρήγορα θα απορροφηθούν από την αγορά µας, αν και σε χαµηλότερες τιµές από τους προηγούµενους µήνες. Σε Μακεδονία και Θεσσαλία ακούγονται τιµές στα 22 λεπτά το κιλό για όσα ανοιχτά στάρια έχουν µείνει. Παράλληλα, οι τιµές εξαγωγής βρίσκονται στα 260 ευρώ ο τόνος FOB ελληνικό λιµάνι για τις µέτριες φετινές ποιότητες

Στη λίστα της Φότζια οι τιµές έµειναν για δεύτερη εβδοµάδα σταθερές. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 75%) κυµαίνονται στα 275-280 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα στα 270-275 ευρώ.

Στο Μιλάνο είχαµε µικρές απώλειες (3 ευρώ ο τόνος), µε τις τιµές για τις εξαιρετικές ποιότητες στα 284 µε 289 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, αφού οι τιµές έσπασαν τα 300 ευρώ ο τόνος, λόγω έλλειψης ζήτησης και προτίµησης των αγοραστών για τη σοδειά του Καναδά, µειώθηκαν κι άλλο φτάνοντας στα 280-290 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Να σηµειωθεί ότι το Καναδικό δολάριο έχει υποτιµηθεί, µε αποτέλεσµα η εν λόγω σοδειά να είναι φθηνότερη για τους αγοραστές.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, τα µαλακά στάρια κατέγραψαν σηµαντικές απώλειες στις τελευταίες συνεδριάσεις. Ο βασικός λόγος είναι οι µαζικές ρευστοποιήσεις για κατοχύρωση κερδών, καθώς τα µαλακά είχαν σηµειώσει άνοδο από τα µέσα Οκτωβρίου. Στην πρόσφατη αµερικανική έκθεση προσφοράς και ζήτησης δηµητριακών ανακοινώθηκε αύξηση των τελικών αποθεµάτων µαλακού και σηµαντική µείωση των εξαγωγών. Τα νέα αυτά πυροδότησαν τις ρευστοποιήσεις στο χρηµατιστήριο.

Στη Γαλλία, λόγω επιρροής από το Σικάγο, οι τιµές στην αρχή της εβδοµάδας µειώθηκαν κατά 3 ευρώ ο τόνος, στα 180 ευρώ ο τόνος, αλλά κατόπιν ανέκαµψαν, µε βοήθεια από το φτηνό ευρώ, φτάνοντας ξανά τα 183 ευρώ.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία