BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Μέχρι 30 Σεπτέμβρη στις αποθήκες της ΕΕ βούτυρο και γάλα

Την παράταση έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 του μέτρου της ιδιωτικής αποθεματοποίησης για το βούτυρο και το γάλα, ανακοίνωσε στις αρχές Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2014 με σκοπό τη στήριξη των παραγωγών που πλήττονται από τις συνέπειες του ρωσικού εμπάργκο.

Κοινή δράση Χαρακόπουλου-Κεφαλογιάννη για τη φέτα

2
0
Η παράταση της αποθεματοποίησης έρχεται σε μία περίοδο όπου οι Ευρωπαίοι κτηνοτρόφοι βλέπουν τις τιμές των προϊόντων τους να συνεχίζουν την πτωτική τους πορεία, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε δυσχερή θέση και πολλές φορές για να εισακουστούν προχωρούν σε μαζικές κινητοποιήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι πρόσφατες κινητοποιήσεις των Γάλλων κτηνοτρόφων που μετά το καλοκαίρι επαναλήφθηκαν τέλη Γενάρη και είναι ακόμα σε ισχύ

Με αφορμή την παράταση του μέτρου ο Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν, δήλωσε σε εκδήλωση για τον γαλακτοπαραγωγικό τομέα στην Ευρωβουλή τα εξής: «Θέλουμε οι γαλακτοπαραγωγοί και όλοι οι αγρότες να λαμβάνουν μια καλή τιμή για τη σκληρή δουλειά τους. Θέλουμε να συνεχίσουν να παράγουν ένα προϊόν παγκόσμιας κλάσης. Θέλουμε να τους προσφέρουμε υψηλότερο βαθμό ασφάλειας και αειφορίας. Η Κομισιόν θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει το βιοτικό επίπεδο των γαλακτοπαραγωγών μας, και την αειφορία του αγροδιατροφικού τομέα. Θα χρησιμοποιήσω όλα τα διαθέσιμα μέτρα που διαθέτω για να σταθεροποιήσω την αγορά».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία