BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αρκετά ακόμα αποθέματα στα σιτάρια

Στην αγορά µας όσο περνούν οι εβδοµάδες αποδεικνύεται ότι τα σκληρά σιτάρια ήταν περισσότερα από τις αρχικές εκτιµήσεις. Το τελευταίο διάστηµα υπάρχει υπέρ προσφορά τόσο από παραγωγικά όσο και από εµπορικά σιτάρια, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Πτωτική τάση στα σκληρά σιτάρια

2
0
Οι τιµές είναι διαρκώς πιεσµένες και οι προοπτικές δεν είναι ευοίωνες µεσοπρόθεσµα, εποµένως είναι φυσικό όσοι έχουν σιτάρια να θέλουν να ρευστοποιήσουν. Από πλευράς τιµών, τα καλά θεσσαλικά στάρια κυµαίνονται στα 24 λεπτά το κιλό στον παραγωγό, ενώ για τις υποτονικές εξαγωγές ακούγονται επίπεδα των 240 ευρώ ο τόνος FOB λιµάνι µας, για τις µέτριες ποιότητες

Στη λίστα της Φότζια οι τιµές έµειναν σταθερές για αυτήν την εβδοµάδα . Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 75%) κυµαίνονται στα 258 µε 263 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 77-78 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 60%) στα 253-258 ευρώ ο τόνος. Στο Μιλάνο καταγράφηκαν απώλειες 2 ευρώ ο τόνος, µε τις εξαιρετικές ποιότητες να κυµαίνονται µεταξύ 266 και 271 ευρώ ο τόνος. Στη Γαλλία, οι τιµές έµειναν σταθερές στα 260 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Τόσο στον Καναδά όσο και στη Γαλλία, οι εκτάσεις είναι πλέον επιβεβαιωµένα αυξηµένες, οπότε είναι λογικό η εκτίµηση για περισσότερα στάρια να µεταφράζεται σε πίεση τιµών.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο, οι τιµές εξακολουθούν να είναι αδύναµες για τα περισσότερα δηµητριακά. Τα θεµελιώδη στοιχεία δεν έχουν αλλάξει, αλλά η τάση σε όλα τα χρηµατιστήρια είναι πτωτική, ενώ παράλληλα τις τελευταίες συνεδριάσεις το δολάριο ενισχύεται σηµαντικά. 

Στη Γαλλία η πίεση ήταν εντονότερη, καθώς ανακοινώθηκε η απόρριψη 63.000 τόνων από την Αίγυπτο, λόγω ποιοτικών προδιαγραφών. Τα συµβόλαια Μαρτίου κυµαίνονται πλέον στα 158 ευρώ ο τόνος, έχοντας χάσει 16 ευρώ από την αρχή του έτους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία