BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Σε πρωτοφανή χαμηλά η ζήτηση για τα Βαλέντσια

Ιδιαίτερα υποτονική είναι η ζήτηση για τα πορτοκάλια Βαλέντσια, που έχουν µπει στην αγορά απ’ την πρώτη βδοµάδα του Απριλίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Σε πρωτοφανή χαμηλά η ζήτηση για τα Βαλέντσια

2
0
Σύµφωνα µε παραγωγούς απ’ την Πελοπόννησο που ασχολούνται πολλά χρόνια µε την καλλιέργεια, οι χαµηλές φετινές τιµές είναι πρωτοφανείς και το ενδιαφέρον σχεδόν µηδενικό για τα συµβατικά Βαλέντσια. Ενδεικτικό είναι ότι οι τιµές παραγωγού γι’ αυτά κυµαίνονται στα 8-10 λεπτά το κιλό, ενώ και τα περισσότερα βιολογικά είναι στα 15-19 λεπτά, «χαµηλότερα από άλλες χρονιές, που οι τιµές ήταν το λιγότερο 16 λεπτά το κιλό», επισηµαίνουν οι παραγωγοί. Επίσης, οι τιµές για όσα πορτοκάλια προορίζονται στη χυµοποίηση είναι µόλις 2-4 λεπτά το κιλό.

Η πίεση έχει προέλθει απ’ τη µεγάλη διαθεσιµότητα πορτοκαλιών Μέρλιν και µανταρινιών Ορτανίκ στις περισσότερες περιοχές. Όπως λέει χαρακτηριστικά ο παραγωγός απ’ τη Σκάλα, ∆ηµήτρης Ρουµάνης, συνήθως απ’ το Μάρτη παρουσιαζόταν ζήτηση για τα Βαλέντσια, σε αντίθεση µε τη φετινή σεζόν που αυτή είναι σποραδική. Σηµειωτέον ότι πέρυσι οι τιµές παραγωγού για τα Βαλέντσια ήταν αυτή την περίοδο περίπου 20-25 λεπτά το κιλό στη Σκάλα.

Μάλιστα, στην Κρήτη ακόµα δεν έχουν αρχίσει να µαζεύονται τα Βαλέντσια αλλά ούτε και τα Lane Late, που έχουν καθυστερήσει κατά ένα µήνα, καθώς τα περισσότερα Μέρλιν, που προηγούνται, πωλούνται σε χαµηλές τιµές ή έχουν µείνει αδιάθετα. Αυτό οφείλεται σε ποιοτικά προβλήµατα που παρουσιάστηκαν στα Μέρλιν, καθώς µόλις το 20% αντιστοιχεί σε ποιοτικό προϊόν, το οποίο πωλείται απ’ τους παραγωγούς στα 10-13 λεπτά το κιλό.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία