BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αναμένοντας τη βροχή για τα σιτάρια του Θεσσαλικού Κάμπου

Οι τελευταίες εξαγωγές που σηµειώθηκαν ή που προσεχώς πρόκειται να πραγµατοποιηθούν στην ελληνική αγορά για τα σκληρά σιτάρια κυµαίνονται µεταξύ 215-220 ευρώ ο τόνος FOB ελληνικό λιµάνι για τις χαµηλές ποιότητες. Για τη νέα σοδειά ακόµα δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον από του Ιταλούς, οι οποίοι δείχνουν καλυµµένοι και αναµένουν µια δυνατή τοπική παραγωγή, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Agrenda.

Αναμένοντας τη βροχή για τα σιτάρια του Θεσσαλικού Κάμπου

0
0
 Αναφορικά µε την πορεία της καλλιέργειας, στη Θεσσαλία θα ήταν ευπρόσδεκτες κάποιες βροχοπτώσεις, δεδοµένου ότι ο καιρός εδώ και µεγάλο διάστηµα είναι ξηρός. Σηµειωτέον ότι στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας δεν υφίσταται τέτοιο πρόβληµα.

Στη λίστα της Φότζια οι τιµές έχουν σταθεροποιηθεί. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 12,5%, υαλώδη 75%) κυµαίνονται στα 240-245 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 77-78 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 60%) στα 235-240 ευρώ ο τόνος. Στο Μιλάνο, επίσης, δεν υπήρξαν αλλαγές, µε τις εξαιρετικές ποιότητες να κυµαίνονται µεταξύ 240-245 ευρώ ο τόνος. Το γαλλικό σιτάρι ενισχύθηκε µετά από καιρό κατά 10 ευρώ, φτάνοντας πλέον τα 250 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Οι ζητήσεις τις τελευταίες εβδοµάδες από τις βορειοαφρικανικές χώρες ενίσχυσαν τις παγκόσµιες τιµές, µε αποτέλεσµα η αγορά να αγνοήσει την ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας του Καναδά για αύξηση εκτάσεων σκληρού, της τάξης του 5%.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο οι τιµές παρουσιάζουν απότοµες διακυµάνσεις. Αρχικά υποχώρησαν από τα υψηλά της προηγούµενης εβδοµάδας. Η άνοδος ήταν µεν κερδοσκοπική, αλλά βασίστηκε και σε θεµελιώδη στοιχεία. Στην Αργεντινή, Βραζιλία και στις ΗΠΑ τα καιρικά προβλήµατα υπερεκτιµήθηκαν από τους αναλυτές κι αυτό φάνηκε στην απότοµη διόρθωση που σηµειώθηκε στην αρχή της εβδοµάδας. Κατόπιν, οι τιµές ανέκαµψαν βασιζόµενες στις ανησυχίες για την παραγωγή της Αργεντινής. Στη Γαλλία, οι τιµές πιέστηκαν σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα, φτάνοντας τα 151 ευρώ ο τόνος και για την ώρα δεν δείχνουν σηµάδια ανάκαµψης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία