BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Υψηλότερα τα ευρωπαϊκά αποθέματα ζάχαρης

Η παραγωγή ζάχαρης στην Ευρώπη θα εκτοξευθεί κατά 17% το 2016-2017, στην πορεία της µέχρι τη διάλυση του συστήµατος των ποσοστώσεων, αναφέρει αµερικανός αξιωµατούχος. Το παράρτηµα του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας στις Βρυξέλλες (USDA) προβλέπει πως η παραγωγή ζάχαρης για τον επόµενο χρόνο θα σκαρφαλώσει στους 17,4 εκατ. τόνους συµπεριλαµβανόµενων των 900.000 τόνων για βιοµηχανική χρήση, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Υψηλότερα τα ευρωπαϊκά αποθέματα ζάχαρης

2
0

Πρόκειται για ένα νούµερο που µπορεί να συγκριθεί µε την πρόβλεψη για 17,6 τόνους παραγωγής από την Κοµισιόν. Συµπληρωµατικά σε αυτές τις προβλέψεις, το παράρτηµα αναφέρει πως και τα αποθέµατα ζάχαρης στην Ε.Ε. είναι µεγαλύτερα από ότι πιστευόταν, εξαιτίας της µαζικής µεταφοράς αποθεµάτων από το 2015-2016.

 

Αυξητικές τάσεις

Η ευρωπαϊκή αγορά ζάχαρης, υπόκειται σε αυστηρές ρυθµίσεις, µε περιορισµούς στην παραγωγή, ένα σύστηµα που αναµένεται να αλλάξει τον Σεπτέµβριο του 2017, επιτρέποντας την αύξηση της παραγωγής. Μια µεγάλη σοδειά ζαχαρότευτλων το 2014-2015, άφησε τους παραγωγούς µε ζάχαρη εκτός ποσόστωσης, που επέλεξαν να µεταφέρουν στη χρονιά 2015-2016. 

Το USDA, παρατήρησε πως τα ευρωπαϊκά αποθέµατα ζάχαρης στην αρχή της φετινής χρονιάς έφθασαν στο υψηλότερο σηµείο των 9 τελευταίων ετών, στους 4,07 εκατ. τόνους, ποσό σχεδόν διπλάσιο από τις επίσηµες εκτιµήσεις του παραρτήµατος. Αλλά, το USDA, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την παραγωγή 2015-2016, λαµβάνοντας υπόψη τη συρρίκνωση αποθεµάτων στους 1,27 εκατ. τόνους στο τέλος της χρονιάς, που είναι ακόµη 562.00 τόνους υψηλότερα από τις προβλέψεις. Παρά τις προβλέψεις του USDA για υψηλά αποθέµατα, το έλλειµµα παραγωγής αυτής της περιόδου, φαίνεται πως αυξάνει τις τιµές της ζάχαρης ακόµη περισσότερο.

Τιμές σε άνοδο για την Ευρώπη

Το Ινστιτούτο στοιχείων αγροκαλλιέργειας FO Licht, προβλέπει πως οι ευρωπαϊκές τιμές της ζάχαρης θα φθάσουν τα 550 ευρώ/ανά τόνο, πάνω από τις προβλέψεις της Κομισιόν για 429 ευρώ/τόνο τον Ιανουάριο.

Η βρετανική εταιρεία επεξεργασίας τροφίμων ABF ανέφερε ότι ο περιορισμός των επιπέδων αποθεμάτων στην Ε.Ε. κράτησαν τις τιμές σε υψηλά επίπεδα.

Αλλά η ABF τόνισε πως ο μοναδικός επεξεργαστής ζαχαρότευτλου στη Βρετανία έχει υπογράψει εκ των προτέρων συμβόλαια και έτσι η βιομηχανία δεν θα ωφεληθεί από τις υψηλότερες τιμές την επόμενη χρονιά.

Στη Βρετανία οι προκαταβολικές συμφωνίες των συμβολαίων για τις τιμές της ζάχαρης με τους καλλιεργητές, υποδηλώνουν πως δεν αναμένουν σημαντικές επιπτώσεις στα κέρδη τους από τη βελτίωση τιμών της επόμενης χρονιάς.



 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία