BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Περισσότερο κρέας πιέζει τις τιμές στις ΗΠΑ

Η συνολική αύξηση από 2-3% το 2016 στη ζωική παραγωγή των ΗΠΑ (κοτόπουλα, βοδινό, χοιρινό και γαλοπούλες) σε σχέση µε τα επίπεδα του 2015 θα πιέσει τις τιµές των προϊόντων αυτών τοπικά µειώνοντας τόσο τις τιµές των κτηνοτρόφων όσο και τα περιθώρια κέρδους για τις βιοµηχανίες, σύµφωνα µε τον πολυεθνικό κολοσσό επεξεργασίας ζωικών προϊόντων, Tyson Foods που επικαλείται στοιχεία του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA), όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

Περισσότερο κρέας πιέζει τις τιμές στις ΗΠΑ

3
0
Πιο αναλυτικά, ήδη οι τιµές για τα κοτόπουλα έχουν σηµειώσει πτώση 4,9%, µε την αξία των πωλήσεων του κλάδου να προσγειώνεται στα 2,74 δισ. δολάρια το β’ τρίµηνο του 2016 σε σύγκριση µε τα 2,83 δισ. δολάρια το ίδιο διάστηµα πέρσι. Μεγαλύτερη πτώση έχουν σηµειώσει οι τιµές για το βοδινό κρέας (-14,2%) ελέω της µεγαλύτερης προσφοράς στις ΗΠΑ. Μάλιστα, µόνο για την Tyson τα κέρδη της από τις πωλήσεις βοδινού το β’ τρίµηνο του έτους σηµείωσαν πτώση της τάξης του 17,76% στα 3,61 δισ. δολάρια από τα 4,39 δισ. δολάρια το ίδιο διάστηµα την προηγούµενη χρονιά.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι αν και η συνολική προσφορά βοδινού αναµένεται να αυξηθεί φέτος οριακά µόλις πάνω από 1%, σύµφωνα µε την Tyson θα υπάρχουν περίοδοι αστάθειας των τιµών για το προϊόν αυτό.
Τέλος, πτώση κατά 4,12% σηµείωσαν οι τιµές του χοιρινού. Η Tyson εκτιµά ότι η προσφορά χοιρινού στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του 2016 θα αυξηθεί κατά 2%.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία