BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Σταματά η Ιαπωνία το εμπάργκο στο ιταλικό βοδινό

Μετά από 15 χρόνια, η Ιαπωνία ήρε το εμπάργκο στο ιταλικό βόειο κρέας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν στις 19 Μαΐου. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί το άνοιγμα της ιαπωνικής αγοράς της στα προϊόντα βοείου κρέατος και σ’ άλλα κράτη μέλη της ΕΕ (Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ολλανδία, την Πολωνία, τη Δανία και τη Σουηδία).

Σταματά η Ιαπωνία το εμπάργκο στο ιταλικό βοδινό

2
0
Σε κοινή δήλωση για την αποδοχή ιταλικού βοδινού κρέατος από την Ιαπωνία προχώρησαν ο Επίτροπος Υγείας, Βιτένις Αντριουκάιτις, η Επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρεμ και ο Επίτροπος Γεωργίας, Φιλ Χόγκαν: «Το γεγονός ότι η Ιαπωνία συνεχίζει να εγκρίνει εξαγωγές βοείου κρέατος από τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι μια μεγάλη επιτυχία της ευρωπαϊκής εμπορικής διπλωματίας. Όλες οι υπηρεσίες της Κομισιόν, μαζί με την αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ιαπωνία, έχουν εργαστεί προς την κατεύθυνση ανοίγματος της ιαπωνικής αγοράς στον τομέα του βοείου κρέατος και των προϊόντων της ΕΕ από όλες τις χώρες της ΕΕ που ενδιαφέρονται για εξαγωγές. Ανυπομονούμε να δούμε την Ιαπωνία να ανοίγει την αγορά της για το βόειο κρέας και από την υπόλοιπη ΕΕ στο εγγύς μέλλον.»
Υπενθυμίζεται ότι η Ιαπωνία εισήγαγε μια απαγόρευση εισαγωγής βοείου κρέατος από την ΕΕ το 2001, λόγω του υποτιθέμενου κινδύνου της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών (BSE). «Το μέτρο αυτό ήταν ενάντια από τα διεθνή πρότυπα που ορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων (OIE) και δεν λάμβανε υπόψη τα αυστηρά μέτρα ελέγχου και επιτήρησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση που εγγυώνται την ασφάλεια των ευρωπαϊκών βοδινών και προϊόντων βόειου κρέατος», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της η Κομισιόν

«Η απόφαση αυτή στέλνει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα προς τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν υποβάλει αίτηση για την εξαγωγή βοείου κρέατος προς την Ιαπωνία, και των οποίων το εξίσου υψηλό επίπεδο ασφάλειας των τροφίμων έχει αναγνωριστεί διεθνώς από τον OIE. Οι εξαγωγές βοείου κρέατος και των προϊόντων βοείου κρέατος από την ΕΕ προς την Ιαπωνία ξεκίνησε ξανά το 2013. Οι εξαγωγές από τα κράτη μέλη ήταν ύψους 4,7 εκατ. ευρώ το 2015.», καταλήγει η Κομισιόν.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία