Σύµφωνα µε εµπόρους, η καταναλωτική ζήτηση για το εν λόγω προϊόν έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και συνακόλουθα τα στρέµµατα σε κάποιες περιοχές. Ωστόσο, το πρόβληµα είναι ότι στις περιοχές που καλλιεργούνται τα παραδοσιακά µαρούλια (Μέγαρα, Μαραθώνας), δεν σηµειώνονται χαµηλές θερµοκρασίες το χειµώνα, που είναι απαραίτητες για το iceberg.Στο Ναύπλιο η συγκοµιδή, που έχει ξεκινήσει απ’ τον Οκτώβριο, τελειώνει αρχές Ιουνίου και οι τιµές στον παραγωγό είναι γύρω στα 60 λεπτά το κιλό, χαµηλότερα από πέρυσι που λόγω των παγετών οι τιµές στους παραγωγούς ήταν τουλάχιστον 70-80 λεπτά το κιλό.