BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Με συνεχόμενη και μεγάλη ροή φεύγει έξω η ανοιξιάτικη πατάτα

Με μεγάλη ροή γίνονται οι εξαγωγές της ανοιξιάτικης πατάτας της Ηλείας και της Αχαΐας και μάλιστα αδιάκοπα από τις αρχές Απριλίου, που ξεκίνησαν να μπαίνουν στην αγορά.

Με συνεχόμενη και μεγάλη ροή φεύγει έξω η ανοιξιάτικη πατάτα

0
0
Όπως λένε χαρακτηριστικά παραγωγοί απ’ την Ηλεία, αυτή η συνεχόμενη ροή των εξαγωγών δεν έχει ξαναπαρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια, ενώ και οι τιμές είναι καλές, κατά μέσο όρο στα 35 λεπτά το κιλό από το χωράφι για εμπορία και στα 33 για εξαγωγή σκούπα. Οι τιμές αυτές είναι υψηλότερες από την περσινή σεζόν που αυτή την περίοδο οι παραγωγοί πούλαγαν έναντι 28-30 λεπτών το κιλό.

Να σημειωθεί ότι «παραδοτέες στο συσκευαστήριο οι τιμές για τις πολύ ποιοτικές πατάτες φτάνουν τα 37-38 λεπτά το κιλό», υπογραμμίζει στο Agronews ο παραγωγός από τη Θήβα, Γιάννης Κουκουβίνος, προβλέποντας ότι οι θηβαίικες πατάτες θα ξεκινήσουν κατά 5 λεπτά παραπάνω στα μέσα Ιουνίου.

Ενδεικτικό της ιδιαίτερης φετινής ζήτησης προς εξαγωγή για τις πατάτες είναι ότι υπάρχουν χωριά στην Ηλεία που αν και η συγκομιδή της ανοιξιάτικης πατάτας ξεκινούσε αυτό το διάστημα κανονικά, τώρα έχει μαζευτεί σχεδόν το 80%


Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην Agrenda που θα κυκλοφορήσει μαζί με το περιοδικό el το Σάββατο 27 Μαΐου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία