BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Εποχιακή πίεση τιμών στα σιτάρια «βλέπουν» οι αναλυτές

Ελέω της έναρξης συγκομιδής στο Βόρειο ημισφαίριο και της καλύτερης σοδειάς στις ΗΠΑ.

Νέα πτώση στα σιτηρά προβλέπει το USDA

3
0
Πιο αναλυτικά, η  εποχιακή πίεση από την πρόσφατη έναρξη της συγκομιδής σιταριού στο Βόρειο ημισφαίριο και οι εκτιμήσεις για βελτιωμένες καιρικές συνθήκες που ενδεχομένως θα αυξήσουν την παραγωγή στις ΗΠΑ «φρενάρουν» το πρόσφατο ράλι των τιμών από τις τοποθετήσεις κεφαλαίων στα προθεσμιακά συμβόλαια των σιτηρών, σημειώνουν οι αναλυτές

Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των γερµανικών τραπεζών Commerzbank και ABN, τις οποίες δημοσίευσε πρώτη η Agrenda, η ανάκαμψη των τιμών των δημητριακών το τελευταίο διάστηµα θεωρείται παροδική. Και οι δύο αυτές τράπεζες εκτιμούν ότι «τα υψηλά επίπεδα των παγκοσμίων  αποθεμάτων σε συνδυασμό με την αυξημένη παγκόσμια παραγωγή (727 εκατ. τόνοι, σύμφωνα με προβλέψεις του USDA) που θα ξεπεράσει την κατανάλωση (υπολογίζεται από το USDA στους 713 εκατ. τόνους) δεν αφήνουν περιθώρια για μακροπρόθεσμα ανοδικές τάσεις στα σιτηρά».  

Να σημειωθεί, τέλος, ότι τα προθεσμιακά συμβόλαια Ιουλίου για το σιτάρι (SRW) στην αγορά του Σικάγο σημείωσαν πτώση της τάξης του 3,54% από τα 479 σεντς ανά λίμπρα στις 16 Ιουλίου στα 462 σεντς ανά λίμπρα στις 22 Ιουνίου. Πτωτικά κινήθηκαν και τα προθεσμιακά σιταριού για το Σεπτέμβριο από τα 491 σεντς ανά λίμπρα της περασμένης εβδομάδας στα 476 σεντς ανά λίμπρα στις 22 του μήνα (-3,05%). 

Διαβάστε περισσότερα για την ελληνική και τη διεθνή αγορά σιταριού στην Agrenda που θα κυκλοφορήσει μαζί με το περιοδικό Wine Trails το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016.
(Με πληροφορίες από Agrimoney, Agra-net)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία