BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Τσίμπησε για λίγο η τιμή για το ιταλικό καλαμπόκι

Άνοδο πάνω από 10% σηµείωσαν µέσα σε µία εβδοµάδα οι τιµές για το κτηνοτροφικό καλαµπόκι στο Χρηµατιστήριο Σιτηρών της Μπολόνια (Ιταλία) καθώς στο κλείσιµο της Πέµπτης 16 Ιουνίου έφτασαν τα 207 ευρώ ο τόνος από τα 188 ευρώ ο τόνος την προηγούµενη εβδοµάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Τσίμπησε για λίγο η τιμή για το ιταλικό καλαμπόκι

2
0
Ωστόσο, µετά την άνοδο οι τιµές για το ιταλικό καλαµπόκι σταθεροποιήθηκαν στο επίπεδο των 197 ευρώ ο τόνος (-4,83% από τα υψηλά της περασµένης βδοµάδας). Την ίδια ώρα, σύµφωνα µε δηµοσίευµα του πρακτορείου Bloomberg, στην αγορά του Σικάγο τα προθεσµιακά συµβόλαια Σεπτεµβρίου του καλαµποκιού σηµείωσαν πτώση 3 ετών, ενώ µείωση τιµών κατά 10% σηµειώθηκε και στην αγορά του Σάο Πάολο (Βραζιλία), καθώς οι προβλέψεις για τις σοδειές σε ΗΠΑ και Βραζιλία (κορυφαίες στον κόσµο εξαγωγείς για το προϊόν) εµφανίζονται βελτιωµένες

 «Οι καιρικές συνθήκες εµφανίζονται βελτιωµένες και προβλέπουµε και κάποιες βροχές», σηµειώνει επίσης και ο Ράιν Κελµπραντς, αναλυτής αγορών της CHS Hedging LLC. Οι εκτιµήσεις αυτές επηρέασαν τις χρηµατιστηριακές τιµές. Έτσι, πτώση κατά 9,36% στα 387 σεντς ανά λίµπρα σηµείωσαν οι τιµές στα προθεσµιακά συµβόλαια Ιουλίου στο Σικάγο για το καλαµπόκι στις 23 Ιουνίου από τα 427 σεντς ανά µπούσελ στις 16 Ιουνίου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία