BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στρωτή χρονιά στο καρπούζι που δεν έχει όμως μπέσα

Καλή µπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή χρονιά για τους παραγωγούς και εξαγωγείς καρπουζιών, όπως λένε οι ίδιοι στην Agrenda, καθώς οι τιµές έχουν κρατηθεί στα 16-18 λεπτά το κιλό για τις βαρέλες το τελευταίο διάστηµα, ενώ τα προηγούµενα 2 χρόνια οι αντίστοιχες τιµές ήταν το πολύ 8-10 λεπτά το κιλό και τα καρπούζια ήταν στα αζήτητα.

Στρωτή χρονιά στο καρπούζι που δεν έχει όμως μπέσα

3
0
Αυτό αναφέρουν παραγωγοί και εξαγωγείς από την Πελοπόννησο που έχει κυρίως παραγωγή αυτή την περίοδο

Στη Λάρισα και στα Τρίκαλα η συγκοµιδή για τις µεγαλύτερες ποσότητες ξεκινάει αυτές τις µέρες και οι τιµές για τα στρογγυλά, που παράγονται κυρίως σε αυτές τις περιοχές, είναι στα 12-13 λεπτά το κιλό, µε ανοδική τάση.

«Αν και φέτος, σε αντίθεση µε άλλες χρονιές, η Ιταλία δεν πήρε µεγάλες ποσότητες λόγω και της κακοκαιρίας, ειδικά στις βόρειες περιοχές, τα ελληνικά καρπούζια προορίστηκαν σε άλλες χώρες, των Βαλκανίων, Γερµανία κ.α.», λέει στην Agrenda ο ∆ιονύσης Πανταζής, ιδιοκτήτης της Pantazis Fruits, ενώ µεγάλη ζήτηση είχαν και οι αγορές της Αγγλίας και της Γαλλίας.

Επίσης, τη φετινή σεζόν χαρακτήρισε η πρωιµότητα της υπαίθριας καλλιέργειας, που είχε ως αποτέλεσµα τα θερµοκηπιακά καρπούζια, της Τριφυλίας, να έχουν το µονοπώλιο στην αγορά µόνο για 10 ηµέρες, ενώ µία κανονική σεζόν ήταν µόνα τους για 20-25 µέρες τουλάχιστον.

Έτσι, υπήρξαν περιπτώσεις που τα θερµοκηπιακά καρπούζια είχαν χαµηλότερες τιµές (15 λεπτά τον Μάιο) από τα υπαίθρια σήµερα, που φτάνουν τα 18 λεπτά το κιλό.

Σηµειωτέον ότι οι εξαγωγές ελληνικών καρπουζιών αναµένεται να συνεχιστούν µε έντονο βαθµό για ακόµα µία εβδοµάδα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία