Συγκεκριµένα, όπως επισημαίνει ο υπεύθυνος της Οµάδας Αχλαδοπαραγωγών του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου, Σωτήρης Ταµπόσης, οι τιµές που έχουν συµφωνηθεί για την επικείµενη σοδειά της εν λόγω ποικιλίας κυµαίνονται µεταξύ 80 και 95 λεπτών το κιλό, ενώ πέρυσι η ανώτατη τιµή γι’ αυτά ήταν τα 80 λεπτά.
Την ίδια στιγµή, οι τιµές παραγωγού για τα Κόσια που ξεκίνησαν να µαζεύονται αυτές τις ηµέρες, είναι ελαφρώς υψηλότερες από την περσινή σεζόν, στα 60-75 λεπτά το κιλό ανάλογα µε την ποιότητα.
Οι αυξηµένες φετινές τιµές οφείλονται κυρίως στην περιορισµένη ποσότητα που παρατηρείται πανελλαδικά και στην υποβαθµισµένη ποιότητα σε βασικές περιοχές της καλλιέργειας.
Την ίδια στιγµή, οι τιµές παραγωγού για τα Κόσια που ξεκίνησαν να µαζεύονται αυτές τις ηµέρες, είναι ελαφρώς υψηλότερες από την περσινή σεζόν, στα 60-75 λεπτά το κιλό ανάλογα µε την ποιότητα.
Οι αυξηµένες φετινές τιµές οφείλονται κυρίως στην περιορισµένη ποσότητα που παρατηρείται πανελλαδικά και στην υποβαθµισµένη ποιότητα σε βασικές περιοχές της καλλιέργειας.