BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Πιο πολύ ρύζι διεθνώς το ‘16-’17 «βλέπει» το IGC

Άνοδο σχεδόν του 3% αναµένεται ότι θα σηµειώσει η διεθνής παραγωγή ρυζιού το 2016-2017 φτάνοντας τους 486 εκατ. τόνους από τους 473 εκατ. τόνους την προηγούµενη χρονιά, σύµφωνα µε τις προβλέψεις Ιουλίου του ∆ιεθνούς Συµβουλίου ∆ηµητριακών (IGC), όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Agrenda.

Πιο πολύ ρύζι διεθνώς το ‘16-’17 «βλέπει» το IGC

0
0
Ωστόσο πολλά θα εξαρτηθούν από τις καιρικές συνθήκες στις κύριες καλλιεργητές χώρες του προϊόντος στην Ασία και ειδικά στην Ινδία, η οποία αυτή τη στιγµή διανύει την περίοδο των µουσώνων που µπορεί να είναι καθοριστική στη διαµόρφωση των τελικών αποδόσεων ρυζιού, όπως σηµειώνουν οι αναλυτές του IGC. Παράλληλα, οριακά αυξηµένη αναµένεται ότι θα είναι φέτος και η διεθνής κατανάλωση ρυζιού αγγίζοντας τους 488 εκατ. τόνους από τους 483 εκατ. τόνους.

Πρόκειται για µια αύξηση κατά 1,03%, που αναµένεται, µε βάση τους αναλυτές του IGC, να ελαφρύνει λίγο τα παγκόσµια αποθέµατα του προϊόντος τα οποία θα καταγράψουν µια µείωση της τάξης περίπου του 2% στους 99 εκατ. τόνους το 2016-2017 σε σχέση µε τους 101 εκατ. τόνους πέρσι. 

Αξίζει, τέλος, να σηµειωθεί ότι αυτό το διάστηµα οι τιµές για τα προθεσµιακά συµβόλαια Σεπτεµβρίου στο ρύζι στο χρηµατιστήριο του Σικάγο κινούνται ανοδικά στο εύρος των 105-108 σεντς ανά λίµπρα.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία