BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στον «αέρα» τα απλήρωτα καπνά της Μιχαηλιδης

Τα… φίδια έχουν αρχίσει και ζώνουν τους καπνοκαλλιεργητές που συνεργάζονται µε την Καπνική Μιχαηλίδη, καθώς άρχισε, ήδη, η νέα συγκοµιστική περίοδος του καπνού και εκείνοι έχουν να λαµβάνουν χρήµατα για προϊόν που παρέδωσαν πέρυσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Agrenda.

1
0

Την έκδηλη ανησυχία για το πού το πάει η επιχείρηση, τα επέτεινε η νέα ανακολουθία, λόγων και πράξεων, του ιδιοκτήτη της, Αλέξανδρου Μιχαηλίδη, ο οποίος αν κι είχε δεσµευτεί –για πολλοστή φορά τους τελευταίους µήνες- πως θα εξοφλήσει τις οφειλές του προς τους παραγωγούς στις 15 Ιουλίου, απεδείχθη µια ακόµη ανέξοδη υπόσχεση.

Το πλάνο πληρωµών, που είχε ανακοινώσει ο επιχειρηµατίας, προς το τέλος του Ιουνίου, όπως αναφέρθηκε στην Agrenda, προέβλεπε πως την πρώτη εβδοµάδα του Ιουλίου θα κατέθετε τα χρήµατα, που χρωστά, σε όσους καλλιεργητές θα υπέγραφαν συµβόλαιο µαζί του και φέτος. Για τους υπόλοιπους, η δέσµευση ήταν ότι 11 µε 15 Ιουλίου θα ελάµβαναν µια προκαταβολή 30% -40% των απαιτήσεών τους και για το εναποµείναν 60% - 70% του ποσού, θα έπαιρναν προσωπική επιταγή του επιχειρηµατία, για τις 31 Ιουλίου.

«∆υστυχώς δεν τηρήθηκε τίποτε από όσα µας είχαν αναφερθεί. Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Μιχαηλίδης στις 15 Ιουλίου µου είπε πως θα δώσει από βδοµάδα, επιταγές λίγων ηµερών  για το 20% των οφειλοµένων, ενώ για τα υπόλοιπα µέσα στον επόµενο µήνα» είπε στην Agrenda o πρόεδρος του συνεταιρισµού ΣΠΕΚΟ Βροντούς Πιερίας Γιώργος Νάτσιος, µέλη του οποίου έχουν απαιτήσεις περίπου 210.000 ευρώ (για καπνά Κατερίνη) από τη συνεργασία τους µε την Καπνική.

Στο… περίµενε και µε την υποµονή τους να έχει εξαντληθεί προ πολλού, είναι και τα µέλη του συνεταιρισµού ΠΕΣΚΟ, επίσης στην Πιερία, οι οποίοι διεκδικούν περί τα 140.000 ευρώ (για καπνά ποικιλίας Κατερίνη), όπως µας λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης Ηλίας Ρίζος. Τα ίδια και στη Ροδόπη (για καπνά ποικιλίας Μπασµά), όπου η Καπνική Μιχαηλίδη οφείλει σε παραγωγούς 830.000 ευρώ, όπως τονίζει ο επικεφαλής του τοπικού συνεταιρισµού Εσάτ Χουσεΐν.

Από την πλευρά της η καπνοβιοµηχανία «εξηγούσε» για την καθυστέρηση ότι οι κινητοποιήσεις στο λιµάνι Θεσσαλονίκης το Μάιο και τον Ιούνιο, είχαν «µπλοκάρει» την εξαγωγή 120 κοντέινερ καπνού, που δεν επέτρεψε στην ίδια να πληρωθεί από τους πελάτες της.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία