BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Επιπλέον σιλό δημητριακών φτιάχνει η CBH στην Αυστραλία

Σε μια έκτακτη κίνηση αύξησης των αποθηκευτικών του εγκαταστάσεων προχώρησε ο όμιλος CBH, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας δημητριακών της Αυστραλίας, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στη σοδειά του 2016 που αναμένεται να φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Επιπλέον σιλό δημητριακών φτιάχνει η CBH στην Αυστραλία

4
0
Πιο αναλυτικά, ο συνεταιριστικός όμιλος, που διαχειρίζεται την πλειοψηφία των σιτηρών της δυτικής Αυστραλίας (η οποία είναι η κύρια περιοχή παραγωγής δημητριακών της χώρας), θα κατασκευάσει σιλό με βραχυπρόθεσμη αποθηκευτική ικανότητα 400.000 τόνων

Η απόφαση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των εκτιμήσεων για «μια χρονιά αυξημένων αποδόσεων, με την παραγωγή να κινείται μεταξύ 14-16 εκατ. τόνων» που πιθανώς να ξεπεράσουν το υψηλό όλων των εποχών (15,9 εκατ. τόνοι) που είχε σημειωθεί πριν από περίπου 3 χρόνια.

Tο αυστραλιανό τμήμα γεωργίας Abares, προβλέπει ότι φέτος η παραγωγή δημητριακών της χώρας θα ξεπεράσει τους 15,5 εκατ. τόνους, σημειώνοντας μια αύξηση κατά 800.000 τόνους από την προηγούμενη χρονιά, συμπεριλαμβανομένης μιας ανόδου κατά 513.000 τόνων για τα λούπινα

Τέλος, ο γενικός διευθυντής του ομίλου CBH, Ντέιβιντ Κάπερ, σημειώνει ότι οι παραγωγοί στην Αυστραλία στράφηκαν περισσότερο στα δευτερεύοντα δημητριακά, όπως είναι το κριθάρι, το κτηνοτροφικό σιτάρι και η βρώμη. Μάλιστα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Abares, οι φυτεύσεις με βρώμη αυξήθηκαν κατά 10% από τα 310.000 στρέμματα στα 3,41 εκατ. στρέμματα. 

(Πηγή: Agrimoney)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία