BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αυξάνεται η προσφορά για το σκληρό σιτάρι

Aγορές µικρών ποσοτήτων σκληρού σιταριού σηµειώθηκαν στην εγχώρια αγορά. Αυτές αφορούν ποσότητες για εξαιρετικές ποιότητες σε υαλώδη στάρια σε τιµές γύρω από τα 17,5 λεπτά/κιλό στον παραγωγό. Βέβαια, αυτές οι δουλειές ήταν προς κάλυψη παλαιότερων εξαγωγών στις οποίες προέκυπτε ποιοτικό έλλειµµα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Αυξάνεται η προσφορά για το σκληρό σιτάρι

25
0
Κατά τ’ άλλα η αγορά είναι αµετάβλητη, ενώ ενδεχόµενη πίεση θα µπορούσε να προκύψει από την αυξηµένη προσφορά νέων ποσοτήτων (στάρια αποθηκών). Όσο πλησιάζουµε προς τα τέλη Αυγούστου αυξάνονται οι παραγωγοί που για λόγους ρευστότητας θα θελήσουν να παραδώσουν τα στάρια τους.

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο οι τελευταίες συνεδριάσεις είναι σταθεροποιητικές χωρίς ιδιαίτερη µεταβλητότητα. Οι ποσότητες παγκοσµίως είναι υπέρ επαρκείς εποµένως χαρακτηρίζεται ως θετική εξέλιξη ότι η αγορά δεν πιέζεται περαιτέρω.

Παράλληλα, η σοδειά των ΗΠΑ ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της στην παγκόσµια αγορά µε αποτέλεσµα οι τιµές να αποκτούν στήριξη. Πλέον αναµένουµε το νέο USDA για να δούµε προς τα πού θα κινηθεί η αγορά

Σύµφωνα µε γαλλικές πηγές, η φετινή σοδειά δείχνει µειωµένη κατά 30% σε σχέση µε πέρσι λόγω των χαµηλότερων αποδόσεων. Παρά τις ειδήσεις, οι τιµές πιέστηκαν σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα φτάνοντας τα 165 ευρώ/τόνο δηλαδή 3 ευρώ χαµηλότερα.

Στην λίστα της Φότζια οι τιµές δεν έχουν µεταβληθεί. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 65%) κυµαίνονται στα 180-185 ευρώ/τόνο στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα (ειδικό βάρος 77-78 kg/hl, πρωτεΐνη 11%, υαλώδη 40%) στα 175-180 ευρώ/τόνο στην αποθήκη του παραγωγού.

Στο Μιλάνο επίσης δεν υπήρξαν αλλαγές, µε τις εξαιρετικές ποιότητες να κυµαίνονται µεταξύ 201-206 ευρώ/τόνο. Το γαλλικό στάρι σταθεροποιείται στα 230 ευρώ/τόνο παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Από όλες τις σοδειές της Ε.Ε. µόνο στην Γαλλία υπάρχουν σηµαντικά ποιοτικά και ποσοτικά προβλήµατα, καθώς λόγω των καιρικών συνθηκών οι πρωτεΐνες και τα υαλώδη είναι χαµηλότερα του σύνηθες.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία