BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ψιλοανοδικά τα ξερά σύκα

Με καλύτερες τιµές και αποδόσεις που καιρού επιτρέποντος θα αγγίξουν τους 3.000 τόνους, ξεκίνησε εδώ και 10 περίπου µέρες η συγκοµιδή σύκου στην Πελοπόννησο. Ειδικότερα, οι τιµές που έδωσε η ΣΥΚΙΚΗ ξεκινούν από τα 1,72 ευρώ το κιλό για την Ά ποιότητα και φτάνουν µέχρι τα 0,92 ευρώ το κιλό για την Γ’ ποιότητα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Ψιλοανοδικά τα ξερά σύκα

2
0
«Φέτος, η καλλιέργεια αντιµετώπισε κάποια θέµατα λόγω ξηρασίας, όµως σε σύγκριση µε πέρσι που οι βροχές µείωσαν σηµαντικά την παραγωγή είµαστε σαφώς καλύτερα», σηµειώνει ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗΣ, Π. Παπαγεωργίου. Ωστόσο, τα δέντρα γερνάνε και οι παραγωγοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς όπως λένε είναι πιθανό να συµβεί στο σύκο ότι έγινε και στη σταφίδα. «Είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση των συκεώνων για να σωθεί η καλλιέργεια καθώς τα δέντρα και οι άνθρωποι γερνάνε και αρκετοί επιλέγουν να βάλουν ελιές», αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου.

Τέλος, η ποικιλία black mission, σύµφωνα µε τον παραγωγό Μ. Σαπουντζόγλου, «ξεκίνησε την περασµένη εβδοµάδα µε 1,50 ευρώ το κιλό το Α’ ποιότητας τώρα είναι στο 1,30. Υπάρχει µία πτωτική πορεία λόγω αυξηµένης προσφοράς σύκων στην αγορά»
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία