BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στο κόκκινο η βιομηχανία χοίρου στη Ρωσία

Σε κατάσταση συναγερµού βρίσκεται ο κλάδος του χοιρινού κρέατος στη Ρωσία καθώς η εξάπλωση της αφρικανικής πανώλης των χοίρων (ASF) φαίνεται πώς κλιµακώθηκε τις δύο πρώτες εβδοµάδες του Αυγούστου όπως αναφέρει η Οµοσπονδιακή Κτηνιατρική και Φυτοϋγειονοµική Υπηρεσία της χώρας «Rosselkhoznadzor». Ως εκ τούτου, η µείωση της παραγωγής έχει –σύµφωνα µε τους διεθνείς αναλυτές– ως αποτέλεσµα τη στήριξη των τιµών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Στο κόκκινο η βιομηχανία χοίρου στη Ρωσία

3
0
Η ασθένεια τώρα έχει εστίες σε 13 ρωσικές περιοχές. Μάλιστα, οι αρχές έχουν αναγκαστεί να σφαγιάσουν περίπου 17.000 χοίρους προκειµένου να εµποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση του ASF. Επιπλέον, είναι αυξηµένες οι ενδείξεις για κίνδυνο εξάπλωσης του ιού και στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, όπου βρίσκεται το 23% της ρωσικής παραγωγής χοίρων. Ήδη ο επικεφαλής της  Rosselkhoznadzor, Σεργκέι Ντάνκβερτ, έχει απευθύνει αίτηµα στον κυβερνήτη της περιφέρειας Κουρσκ να λάβει πρόσθετα µέτρα για να µην παραδίδονται µολυσµένα χοιρινά προϊόντα σε γειτονικές περιοχές. Την ίδια ώρα, το Ρωσικό Ίδρυµα Επιστηµών (RSF) υποστηρίζει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να βρει ένα εµβόλιο κατά του ιού

Παράλληλα, πτώση σχεδόν πάνω από 4% σηµείωσαν οι τιµές για το χοιρινό στην αγορά του Σικάγο στις 17 Αυγούστου σε σχέση µε τις 16 του µήνα φτάνοντας στα 60,15 σεντς ανά λίµπρα, καθώς σύµφωνα και µε πρόσφατη έκθεση του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά αποθέµατα που συµπιέζουν τις τιµές. Τέλος, σε επίπεδο ΕΕ η µέση τιµή του χοιρινού είναι στα 164 ευρώ ανά 100 κιλά. Πρόκειται για άνοδο κατά 11% σε σχέση µε πέρσι.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία