BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Εκτός Κίνας σκοράρουν τα βοδινά των ΗΠΑ

Άνοδο 37% και 40% σηµείωσαν οι εξαγωγές βοδινού κρέατος των ΗΠΑ σε Νότια Κορέα (16.459 τόνους) και Ιαπωνία (60.000 τόνους) αντίστοιχα, σύµφωνα µε στοιχεία της Αµερικανικής Ένωσης Εξαγωγέων Κρεάτων (US-MEF) που δημοσιεύει η εφημερίδα Agrenda.

Εκτός Κίνας σκοράρουν τα βοδινά των ΗΠΑ

0
0
Ειδικότερα, στην αγορά της Ιαπωνίας όπου οι ΗΠΑ κοντράρονται µε την Αυστραλία, τα αµερικανικά βοδινά σηµείωσαν άνοδο σε όγκο κατά 12% τον Ιούλιο του 2016 σε σχέση µε το ίδιο διάστηµα πριν από ένα χρόνο. Συγκεκριµένα, η Ιαπωνία εισήγαγε 143.358 τόνους αµερικανικού βοδινού. Επίσης, αύξησαν κατά 4% και την αξία των  εξαγωγών προς την Ιαπωνία φτάνοντας τα 836,2 εκατ. δολάρια (περίπου 743,44 εκατ. ευρώ)

Όσον αφορά την αγορά της Νότιας Κορέας η αξία των εξαγωγών του αµερικάνικου βοδινού αυξήθηκε κατά 27% στα 94,5 εκατ. δολάρια (περίπου 84,01 εκατ. ευρώ), αντισταθµίζοντας έτσι την πτωτική τάση από την αγορά της Αιγύπτου. Για την ακρίβεια, η Αίγυπτος  – που αποτελεί βασική αγορά για το βοδινό των ΗΠΑ – σηµείωσε πτώση των εξαγόµενων όγκων κατά 26% στους 6.753 τόνους. Μειώθηκαν και οι αξίες εξαγωγών κατά 31% φτάνοντας µόλις τα 57,3 εκατ. δολάρια (περίπου 50,94 εκατ. ευρώ)

Ανοδικά κινήθηκαν συνολικά οι εξαγωγές βοδινού των ΗΠΑ, σύµφωνα µε στοιχεία της US-MEF, σε Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Μεξικό και στη Νότια Αφρική.  «Είµαστε ευχαριστηµένοι από τη ζήτηση που υπάρχει για το αµερικανικό βοδινό. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της US-MEF και της βιοµηχανίας επεξεργασίας βοδινού η επέκταση των εξαγωγών και η εύρεση νέων αγορών», σηµείωσε χαρακτηριστικά ο Φίλιπ Σενγκ πρόεδρος της US-MEF.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία