BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ανησυχίες για την ποιότητα του σκληρού σιταριού στο Καναδά

Εξακολουθεί να υφίσταται ζήτηση στην ελληνική αγορά για το σκληρό σιτάρι, αλλά οι τιµές δεν είναι υποσχόµενες. Ιδιαίτερα οι τιµές για τις καλές ποιότητες παρουσιάζουν µια µικρή ανοδική αντίδραση στα επίπεδα γύρω από τα 205 ευρώ ο τόνος FOB, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda.

Ανησυχίες για την ποιότητα του σκληρού σιταριού στο Καναδά

1
0
Βέβαια, απαιτείται τα υαλώδη και η πρωτεΐνη να είναι υψηλά. Τα πιο µέτρια ποιοτικά σιτάρια κυµαίνονται στα 180 ευρώ ο τόνος FOB ελληνικό λιµάνι. Γεγονός πάντως είναι πως εκτός από τις αποθήκες των εµπόρων, δεν είναι λίγοι οι παραγωγοί που έχουν επιλέξει την αποθεµατοποίηση, προσδοκώντας καλύτερες τιµές τους επόµενους µήνες

Την ίδια ώρα, υπάρχουν σηµαντικές ανησυχίες αναφορικά µε τη σοδειά του Καναδά. Με τις µέχρι τώρα ενδείξεις, η παραγωγή ποσοτικά θα είναι σηµαντικά αυξηµένη αλλά ενδέχεται να υπάρχει ποιοτικό πρόβληµα εξαιτίας των υψηλών µετρήσεων µυκοτοξίνης. 

Στη λίστα της Φότζια οι νέες τιµές έδειξαν κάποια σηµάδια αντίδρασης. Μπορεί η άνοδος να ήταν µόνο 2 ευρώ ο τόνος, αλλά δίνεται η εντύπωση ότι οι τιµές σταθεροποιούνται και η µεταβλητότητα µειώνεται. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 65%) κυµαίνονται στα 182-187 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα στα 177-182 ευρώ ο τόνος.

Στο Μιλάνο οι τιµές έχασαν µόνο 1 ευρώ από την προηγούµενη εβδοµάδα και οι εξαιρετικές ποιότητες κυµαίνονται µεταξύ 191-196 ευρώ ο τόνος. Το γαλλικό σταθεροποιείται στα χαµηλά επίπεδα των 220 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι. Κυµαινόµενο σε αυτές τις τιµές λαµβάνει ζήτηση κυρίως στην εσωτερική αγορά, ενώ στον τοµέα της εξαγωγής χωλαίνει λόγω των χαµηλότερων ποιοτήτων.

Χωρίς ιδιαίτερα νέα το χρηµατιστήριο του Σικάγο παρουσιάζει σταθεροποιητικές τάσεις. Στην πρόσφατη έκθεση προσφοράς και ζήτησης δηµητριακών ανακοινώθηκε µεν αύξηση της παγκόσµιας παραγωγής σιτηρών, αλλά µειώθηκαν τα αρχικά αποθέµατα. Έτσι, οι χρηµατιστηριακές συνεδριάσεις ήταν υποτονικές. Στη Γαλλία αµετάβλητες είναι οι τιµές ∆εκεµβρίου κυµαινόµενες, έλλειψη σηµαντικών ειδήσεων, γύρω από τα 160 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία