BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Συμπιεσμένες τιμές στην εσωτερική αγορά μήλου

Υπό πίεση βρίσκεται το µήλο στην εσωτερική αγορά, µε τις τιµές τόσο από τα σούπερ µάρκετ όσο και από τις κεντρικές λαχαναγορές να είναι «περισσότερο συµπιεσµένες από πέρυσι», λέει στην Agrenda ο προϊστάµενος παραγωγής και διακίνησης του Αγροτικού Συνεταιρισµού Ζαγοράς, Αντώνης Σπανός.

Συμπιεσμένες τιμές στην εσωτερική αγορά μήλου

4
0
Στην µηλοπαραγωγική περιοχή έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ηµέρες η συγκοµιδή και η παραγωγή αναµένεται αυξηµένη από µία κανονική χρονιά, αλλά και από πέρυσι, που επίσης η παραγωγή ήταν υψηλή.

Υπενθυµίζεται ότι πέρυσι η εκκαθάριση του συνεταιρισµού ήταν για την 1η ποιότητα στα 72 λεπτά το κιλό, για τη 2η, στα 38 και για την 3η, στα 35 ευρώ το κιλό.

«Λίγα µήλα φεύγουν αυτή την περίοδο, της συγκοµιδής, και σε πολύ χαµηλές τιµές», λέει ο παραγωγός από την Αγιά Λάρισας, Στάθης Μουλαϊµης υπενθυµίζοντας ότι πέρυσι πάνω στη συγκοµιδή η ζήτηση ήταν µεγαλύτερη, αλλά µετά από 2 µήνες σταµάτησε απότοµα. Οι τιµές παραγωγού για τα κόκκινα µήλα της περιοχής κινείται µεταξύ 25 και 35 λεπτών το κιλό, ενώ σε κάποιες πολύ ορεινές περιοχές, που βέβαια έχουν µεγαλύτερο κοστολόγιο, φτάνει και τα 40-45 ευρώ το κιλό.




Πέρυσι οι τιµές ήταν σε λίγο καλύτερα επίπεδα, αλλά πρέπει να επισηµανθεί ότι σε µεγάλο ποσοστό οι παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής δεν πληρώθηκαν. «Μετά τα capital controls και την κατάσταση σε ορισµένα σούπερ µάρκετ έχουν αυξηθεί τα κρούσµατα των µην πληρωµών», επισηµαίνουν µηλοπαραγωγοί από τη Θεσσαλία που τους οφείλονται 35.000 ευρώ από πέρυσι.

Επίσης, το µήλο επιβαρύνει και η υποτίµηση της λίρας Αιγύπτου, που απορροφά µεγάλες ποσότητες.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία