BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Έπιασε τα 200 και συνεχίζει ο χυμός πορτοκαλιού

Άνοδο σχεδόν 5% σηµείωσαν τα προθεσµιακά συµβόλαια του Νοεµβρίου για το χυµό πορτοκαλιού στο χρηµατιστήριο της Νέας Υόρκης φτάνοντας τα 204,05 σεντς ανά λίµπρα από τα 194,60 σεντς ανά λίµπρα της περασµένης εβδοµάδας.

Με το βλέµµα στις απεργίες για τις τιμές του χυμού πορτοκαλιού

0
0
Οι τάσεις συνεχίζουν να είναι ανοδικές στο χρηµατιστηριακό ταµπλό, σηµειώνει ο Τζακ Σκόβιλ, αντιπρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας Price Futures Group. Η παγκόσµια προσφορά παραµένει περιορισµένη καθώς εκτός από τη Φλόριντα και η Βραζιλία είναι προβλήµατα στην παραγωγή. Και οι δύο παλεύουν µε την ασθένεια του πρασινίσµατος (HLB) που έχει µειώσει σε ιστορικά χαµηλά επίπεδα την αµερικανική παραγωγή πορτοκαλιών αλλά έχει επηρεάσει σηµαντικά και την αντίστοιχη βραζιλιάνικη.

Η µόνη λύση µέχρι στιγµής απέναντι στην ασθένεια είναι να αρχίσουν οι παραγωγοί πορτοκαλιών από την αρχή, όµως πολλοί δεν µπορούν ν’ αντέξουν αυτού το µέγεθος της επένδυσης. Υπενθυµίζεται, τέλος, ότι πρόσφατα στη Φλόριντα πέρασε νοµοσχέδιο («The Emergency Citrus Disease Response Act») που θα δίνει χρηµατοδοτικά κίνητρα στους παραγωγούς για την αναδιάρθρωση των δέντρων.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία