Πιο αναλυτικά, η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία της Νέας Ζηλανδίας, Fonterra, σημειώνει ότι είναι η 1η φορά που μειώνεται η παραγωγή γάλακτος από τους Ευρωπαίους κτηνοτρόφους από το Μάρτιο του 2015.
Η μείωση στη γαλακτοπαραγωγή της ΕΕ είναι αποτέλεσμα των εξής: σφαγή ζώων, μείωση συμπληρωματικών ζωοτροφών και κακές καιρικές συνθήκες στις βόρειες χώρες παραγωγής. Ωστόσο, η ετήσια παραγωγή της ΕΕ αυξήθηκε κατά 4% στα τέλη Ιουνίου, με τον ίδιο ρυθμό που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης των γαλακτοκομικών προϊόντων GDT της Fonterra έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης από την πτωτική τάση των τιμών του προηγούμενου διαστήματος. Μάλιστα, ο GDT σημείωσε άνοδο κατά 2% από τον περασμένο μήνα και βρέθηκε σε υψηλά 19 μηνών από το Μάρτιο του 2015.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αναμένεται μείωση κατά 3% στην προσφορά γάλακτος της Νέας Ζηλανδίας.