BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Έως 6 ευρώ το κιλό τα τελευταία αρνιά

Άνοδο έχουν σηµειώσει οι τιµές για τους παραγωγούς αµνοεριφίων από τα µέσα Αυγούστου, καθώς από τότε είναι στα 5-6 ευρώ το κιλό ανάλογα µε την περιοχή από τα 4-4,50 που ήταν προηγουµένως.

Έως 6 ευρώ το κιλό τα τελευταία αρνιά

2
0
Βέβαια, σύµφωνα µε αρκετούς παραγωγούς, οι παραπάνω τιµές δεν είναι καλές δεδοµένου του κόστους, που για 10 κιλά αρνί ανέρχεται στα 70-80 ευρώ το κιλό.

Σε ορισµένους νοµούς, όπως η ∆ράµα, παρατηρείται έλλειψη αρνιών, µε τα τελευταία να έχουν πουληθεί πριν 15 ηµέρες.
«Κάθε χρονιά παρουσιάζεται µία αύξηση των τιµών από το καλοκαίρι», επισηµαίνει ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισµού ∆ράµας, Ιωάννης Κιτσουκάκης. Ωστόσο, όπως συµπληρώνει, πριν µία πενταετία η άνοδος αυτή ξεκινούσε από τα τέλη Ιουνίου, ενώ τα τελευταία χρόνια, της κρίσης, εµφανίζεται από τον Αύγουστο και µετά.

«Η έλλειψη προκαλεί την άνοδο των τιµών αυτή την περίοδο», σχολιάζει ο Παναγιώτης Αρνίδης, πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισµού ∆υτ. Μακεδονίας, Αλιάκµωνας.

Όσον αφορά την περασµένη σεζόν, σύµφωνα µε τον ίδιο, µέχρι και τις 15 ∆εκεµβρίου εξάγονταν µεγάλες ποσότητες αρνιών, 5-8 κιλών, έναντι 5,20 ευρώ το κιλό απ’ την περιοχή, µε τις τιµές, στη συνέχεια να έχουν καθοδική πορεία έως τα 4 ευρώ το κιλό, ενώ το Πάσχα ανέκαµψαν στα 5,50-6. Μάλιστα, «όσοι δεν είναι οργανωµένοι είναι σε ακόµα χειρότερη θέση, καθώς δεν µπορούν να προµηθευτούν φτηνά ζωοτροφές», τονίζει ο κ. Αρνίδης.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία