BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Αβεβαιότητα στις τιμές για το σκληρό σιτάρι

H πρόσφατη πώληση της ΕΑΣ Ορεστιάδας στα 19,5 λεπτά το κιλό για µέτρια σιτάρια ζέστανε την εσωτερική αγορά, αλλά πάγωσε τις εξαγωγές καθώς αυτά τα επίπεδα όταν µεταφραστούν σε τιµές εξαγωγής (FOB) για την ώρα δεν πληρώνονται από τους περισσότερους πελάτες µας.

Αβεβαιότητα στις τιμές για το σκληρό σιτάρι

2
0
Προς το παρόν, οι µέτριες ποιότητες κυµαίνονται γύρω στα 205 ευρώ ο τόνος FOB, ενώ τα ποιοτικά στάρια να διαπραγµατεύονται στα 220 ευρώ ο τόνος FOB, χωρίς όµως να ακολουθούν αυτές τις τιµές οι τοπικοί έµποροι. Η γενικότερη αίσθηση παραγόντων του κλάδου είναι πως τα υψηλής πρωτεΐνης θα κρατήσουν τη δυναµική τους, ενώ στα πιο µέτρια στάρια αυτό θα είναι πιο δύσκολο ιδιαίτερα µόλις αρχίσουν να φτάνουν τα πρώτα καράβια από τον Καναδά.
 
Στη λίστα της Φότζια οι τιµές δεν µεταβλήθηκαν, επιβεβαιώνοντας τις σταθεροποιητικές τάσεις κατόπιν της ανόδου. Για την καλή ποιότητα (ειδικό βάρος 79-80 kg/hl, πρωτεΐνη 11,5%, υαλώδη 65%) κυµαίνονται στα 202-207 ευρώ ο τόνος στην αποθήκη του παραγωγού, ενώ η αµέσως επόµενη ποιότητα στα 192-197 ευρώ ο τόνος.  Το γαλλικό στάρι ενισχύθηκε άλλα 10 ευρώ ο τόνος φτάνοντας, για τα ποιοτικά στάρια, τα 240 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι, λόγω της γνωστής έλλειψης καλών ποιοτήτων.

Μάλιστα πλέον και γαλλικές εταιρείες εξαγωγής σκληρού δραστηριοποιούνται στη σοδειά µας, θέλοντας να καλύψουν τις ζητήσεις τους. Παράλληλα, στον Καναδά οι καιρικές συνθήκες διέκοψαν τη συγκοµιδή, η οποία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της

Στο χρηµατιστήριο του Σικάγο οι τιµές των δηµητριακών επηρεάστηκαν περισσότερο από τη άνοδο του δολαρίου και λιγότερο από την πρόσφατη έκθεση προσφοράς και ζήτησης σιτηρών. Η ενίσχυση του δολαρίου συνήθως πιέζει τις τιµές των δηµητριακών ώστε να γίνουν ανταγωνιστικές στο διεθνές περιβάλλον. Στην παρούσα εβδοµάδα η µεταβλητότητα ήταν περιορισµένη και οι αναλυτές αναµένουν να δουν πως θα προχωρήσουν οι πωλήσεις στη φυσική αγορά.

Στη Γαλλία, οι τιµές δεν µπόρεσαν να εκµεταλλευτούν το πλεονέκτηµα του φτηνότερου ευρώ και ο ∆εκέµβριος ‘16  κυµάνθηκαν λίγο χαµηλότερα από την προηγούµενη εβδοµάδα,  στα 158-159 ευρώ ο τόνος παραδοτέα σε γαλλικό λιµάνι.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία