BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Βρίσκει πατήματα ανόδου το βαμβάκι

Εν µια νυκτί άνοδο σχεδόν κατά 3% σηµείωσαν τα προθεσµιακά συµβόλαια ∆εκεµβρίου για το βαµβάκι στην αγορά της Νέας Υόρκης, από τα 67,13 σεντς ανά λίµπρα στις 12 Οκτωβρίου στα 68,97 σεντς ανά λίµπρα στις 13 Οκτωβρίου, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda.

Από τις ελπίδες για 45 λεπτά το κιλό στον αγώνα για το  40αρι το βαμβάκι

0
0

Αιτία ήταν η ανακοίνωση της έκθεσης του αµερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA) για σηµαντική µείωση της εγχώριας προσφοράς, λόγω αυξηµένης ζήτησης για εξαγωγές. Αυτή η  είδηση σε συνδυασµό µε το δολάριο που ενισχύεται και το γεγονός ότι αναµένεται µειωµένη παραγωγή και διεθνώς και στη χώρα µας αφήνει περιθώρια για καλύτερες τιµές στο προϊόν.

Την ίδια ώρα, µε ανοικτές τιµές, χαµηλότερες κατά 8-10 λεπτά το κιλό, συγκριτικά µε ό,τι ισχύει για την εµπορία στα υπόλοιπα παραγωγικά κέντρα της χώρας, πουλάνε, αυτή την περίοδο, την πρώτη ύλη της φετινής σεζόν, οι βαµβακοπαραγωγοί του Έβρου. «Υπάρχει απογοήτευση στους παραγωγούς διότι το εµπόριο, αυτή τη στιγµή, πληρώνει 45 λεπτά το κιλό ανοικτά, µε το επιχείρηµα ότι δεν γνωρίζουν πού θα το πάει η αγορά φέτος», τόνισε στην Agrenda ο Γ. Μαργαριτίδης, πρόεδρος της Οµοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Β. Έβρου.

«Στις αλάνες συγκέντρωσης, αυτή τη στιγµή, οι µεσάζοντες αγοράζουν µε 47 λεπτά το κιλό, όταν στις άλλες περιοχές που παράγεται βαµβάκι µαθαίνουµε ότι η τιµή κυµαίνεται στα 54 – 56 λεπτά το κιλό», σηµειώνει ο Κ. Αλεξανδρής, από τον Α.Σ. Αλεξανδρούπολης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία