BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ασταθή τα προθεσμιακά συμβόλαια στα ζωικά

Σε φάση µεταβλητότητας παραµένουν οι αγορές για τα ζωικά, όπως παρατηρούν οι διεθνείς αναλυτές.

Ασταθή τα προθεσμιακά συμβόλαια στα ζωικά

0
0

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda, τα προθεσµιακά συµβόλαια για τα βοδινά «ψάχνουν» το χαµηλό τους σηµείο, όταν την ίδια ώρα για το χοιρινό κρέας φαίνεται οι επενδυτές να παίρνουν µια ανάσα µετά την πτώση κατά 35% από τον Ιούνιο. Σε αυτές τις εκτιµήσεις προχώρησε ο συµβουλευτικός όµιλος Steiner  στα πλαίσια της έκθεσή τους για την πορεία των ζωικών προϊόντων στα χρηµατιστήρια.

Παράλληλα, το αµερικανικό υπουργείο γεωργίας (USDA) αναφέρει ότι οι σφαγές βοδινών κινούνται ανοδικά καθώς οι επεξεργαστές κρέατος επωφελούνται από περιθώρια κέρδους που υπάρχουν στην αγορά. Να σηµειωθεί ότι η ζήτηση για βοδινό ήταν προβληµατική, ειδικά για τα µέρη εκείνα του κρέατος αυτού που είναι πιο φθηνά, ενώ τα µεσαία κοµµάτια που έδειξαν αντιστάσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τώρα εµφανίζουν σηµάδια αδυναµίας.

Επιπλέον, σε διεθνές επίπεδο άνοδο κατά 1% το 2016 και το 2017 αναµένεται να σηµειώσει η παγκόσµια παραγωγή βοδινού κρέατος, σύµφωνα µε το USDA. ∆ηλαδή θα αγγίξει τους 61,3 εκατ. τόνους, χάρη στην επέκταση της παραγωγή σε ΗΠΑ και Νότια Αµερική.

Την ίδια ώρα, µέτρια θεωρείται από τους αναλυτές της Steiner Consulting  η ανάκαµψη στις τιµές για τα προθεσµιακά συµβόλαια του χοιρινού. Σηµειώνεται ότι οι τιµές βρέθηκαν την Πέµπτη 20 Οκτωβρίου στα 41,62 σεντς ανά λίµπρα (+1,20%) από την προηγούµενη µέρα αλλά ήταν σαφώς µειωµένα σχεδόν κατά 21% από τα 52,60 σεντς της περασµένης εβδοµάδας.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία