BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ανακοπή στις καλές τιμές ντομάτας θερμοκηπίου

Φρένο έχει µπει τις τελευταίες ηµέρες στην καλή πορεία που είχε η ντοµάτα θερµοκηπίου στην Ελλάδα από την αρχή της συγκοµιδής της, τον Σεπτέµβριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφόρησε εκτάκτως την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Ανακοπή στις καλές τιμές ντομάτας θερμοκηπίου

2
0

Για παράδειγµα, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, όπου η συγκοµιδή έχει ξεκινήσει από τα µέσα Σεπτεµβρίου, οι τιµές για τους παραγωγούς έως την προηγούµενη Πέµπτη, 20 Οκτωβρίου, ήταν στα 70-80 λεπτά το κιλό, ενώ στη συνέχεια έπεσαν στα 50 λεπτά το κιλό κατά µέσο όρο.

Ωστόσο, σύµφωνα µε παραγωγούς από την περιοχή, οι παραπάνω τιµές είναι σε καλύτερα επίπεδα από την περσινή σεζόν.

Επίσης, λόγω των ευνοϊκών για την καλλιέργεια καιρικών συνθηκών, φέτος έχουν παρουσιαστεί λιγότερες προσβολές από το έντοµο Tuta Absoluta σε σχέση µε την περσινή σεζόν στην πλειονότητα των περιοχών.

Παρόµοια η εικόνα και στην Πρέβεζα, όπου τις τελευταίες 10 ηµέρες οι τιµές παραγωγού είναι στα 30 λεπτά το κιλό κατά µέσο όρο από 60 λεπτά που ήταν προηγουµένως, κατά 10 λεπτά παραπάνω περίπου από την περσινή σεζόν. Στην περιοχή αρκετοί παραγωγοί εγκαταλείπουν την καλλιέργεια λόγω της αδυναµίας τους να ανταποκριθούν στο κόστος της (αγορά σπόρων κτλ).

Τέλος, στην Κρήτη οι παραγωγοί φέτος λαµβάνουν χαµηλές τιµές για τις θερµοκηπιακές ντοµάτες τους, που σιγά-σιγά µπαίνουν στην αγορά. Ενδεικτικό είναι ότι έως και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου είχαν πουληθεί κάποιες ποσότητες στα 27-33 λεπτά το κιλό από τον Αγροτοβιοµηχανικό Συνεταιρισµό Τυµπακίου, µε αρκετές ποσότητες να µένουν απούλητες. Παράλληλα, στην Ιεράπετρα οι τιµές παραγωγού για τις ψιλές ντοµάτες υδροπονίας ήταν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στα 20 λεπτά το κιλό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία