BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Σημάδια ανάκαμψης στο Σικάγο για το βοδινό

Από τα χαµηλά επίπεδα 6 ετών ξεκόλλησαν οι τιµές για το βοδινό κρέας καθώς τα προθεσµιακά συµβόλαια ∆εκεµβρίου πλησίασαν τα 108 σεντς ανά λίµπρα στα τέλη της περασµένης εβδοµάδας. Επιπλέον, αυτή την εβδοµάδα τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου στο χρηµατιστήριο του Σικάγο αφού έφτασαν και τα 109 σεντς ανά λίµπρα, σταθεροποιήθηκαν γύρω από τα 109,02 σεντς ανά λίµπρα.

Βοδινό από ΕΕ και Βοσνία ζητά η Τουρκία

2
0
Σύµφωνα µε τους αναλυτές οι τιµές βελτιώνονται καθώς επικρατεί ένα γενικότερο αίσθηµα αισιοδοξίας για την οικονοµική κατάσταση. «Όταν οι καταναλωτές αισθάνονται πλουσιότεροι, είναι πιο πιθανό να ξοδέψουν χρήµατα για να αγοράσουν µπριζόλες, έτσι ενισχύεται η ζήτηση και στηρίζονται οι τιµές του προϊόντος», αναφέρουν οι διεθνείς αναλυτές. Εν τω µεταξύ στις ΗΠΑ, οι µεταποιητές κρέατος πληρώνουν περισσότερα για ετοιµοπαράδοτα σφάγια, γεγονός που αποτελεί ακόµα ένα σηµάδι ότι αναµένεται να υπάρχει σταθερότητα στη διεθνή αγορά για το βόειο κρέας.

Σε µια πρόβλεψη για τη νέα χρονιά ο Ράντι Μπλατς, διευθύνων σύµβουλος της CattleFax σηµειώνει ότι οι τιµές για τα µοσχάρια θα παραµείνουν µεταξύ των  130-140 δολαρίων ανά 100 λίµπρες (cwt). Αυτή την εκτίµηση παρουσίασε την περασµένη εβδοµάδα στο συνέδριο της Ένωσης Εκτροφέων Βοοειδών στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.

Να σηµειωθεί, τέλος, ότι µε βάση το παρατηρητήριο κρεάτων της ΕΕ οι τιµές στα 28 κράτη µέλη, κυµαίνονται κατά µέσο όρο στα 261 ευρώ/100 κιλά για τις αγελάδες και για τα νεαρά µοσχάρια στα 375,5 ευρώ ανά 100 κιλά.  
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία