BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Μείωση βαρελιών πετρελαίου ζητούν οι Σαουδάραβες

Απρόθυµη εµφανίζεται η Ρωσία όσον αφορά τη µείωση της παραγωγής πετρελαίου καθώς µετά και από δηλώσεις του Πούτιν στο Περού προτιµά το πάγωµα στα τρέχοντα επίπεδα.

Μείωση βαρελιών πετρελαίου ζητούν οι Σαουδάραβες

1
0

Η επιµονή αυτή του Κρεµλίνου προκαλεί αναστάτωση στην αγορά ενόψει και της νέας συνάντησης των µελών του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεµβρίου. Ο ρόλος της Ρωσίας, η οποία δεν είναι µέλος του ΟΠΕΚ, θεωρείται κρίσιµος για την επίτευξη συµφωνίας ανάφερε στο Bloomberg ο υπουργός Πετρελαϊκών Πηγών της Νιγηρίας, Εµάνουελ Κατσίκουου και πρόσθεσε ότι «η Ρωσία ενδιαφέρεται για την οµαλοποίηση των τιµών όσο και εµείς». Πιο αναλυτικά, αυτό το διάστηµα τα µεγάλα «στοιχήµατα» των κερδοσκόπων αφορούν την αγορά του πετρελαίου µε τις τιµές να σηµειώνουν σκαµπανεβάσµατα.

Στις 21 Νοεµβρίου οι τιµές άνοιξαν µε υψηλό 3 εβδοµάδων µε το µπρεντ να ξεπερνά τα 48 δολάρια το βαρέλι. Προς το τέλος αυτής της εβδοµάδας το µπρεντ έφτασε τα 48,93 δολάρια το βαρέλι και το αργό τα 47,95 δολάρια το βαρέλι. Σύµφωνα µε το Bloomberg, στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ τα κράτη µέλη του θα προσπαθήσουν να συµφωνήσουν για µείωση παραγωγής κατά 1,1 εκατ. βαρέλια και θα ζητήσουν από τα µη µέλη του Οργανισµού να συνεισφέρουν µε µείωση κατά 500.000 βαρέλια.

Να σηµειωθεί, τέλος, ότι και για το 2017 οι τιµές του πετρελαίου θα συνεχίσουν πτωτικά, σύµφωνα µε το ∆ιεθνή Οργανισµό Ενέργειας (IEA).

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία