BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Με 4,20 το κιλό πούλησαν ελαιόλαδο στους Μολάους

Σε υψηλά επίπεδα παραµένουν οι τιµές για τα ποιοτικά ελαιόλαδα, χαµηλής οξύτητας στη Λακωνία, όπου στην αρχή της εβδοµάδας πουλήθηκαν 150 τόνοι µετά από διαπραγµάτευση, από τους Αγροτικούς Συνεταιρισµούς Ασωπού και Παπαδιάννικων έναντι 4,20 ευρώ το κιλό, τιµές στις οποίες έδωσε 110 τόνους την προηγούµενη εβδοµάδα και ο Αγροτικός Συνεταιρισµός Μολάων Πακίων.

Με 4,20 το κιλό πούλησαν ελαιόλαδο στους Μολάους

214
0
Παράλληλα, στη Μεσσηνία οι τιµές για τους παραγωγούς παραµένουν στα 3,60-3,70 ευρώ το κιλό για το συµβατικό ελαιόλαδο οξύτητας έως 0,5, µε ελάχιστες ποσότητες σε χαµηλότερα επίπεδα τιµών, ενώ το Π.Ο.Π. πληρώνεται 20-30 λεπτά παραπάνω. Αν και στη Μεσσηνία τις τελευταίες ηµέρες µαζεύονται οι όψιµες ελιές, αυτές δεν επηρεάστηκαν από τον παγετό, καθώς αυτός σηµειώθηκε σε περιοχές, όπου οι ελιές είχαν µαζευτεί, υπογραµµίζει ο τυποποιητής και εξαγωγέας, Παναγιώτης Γκούµας



Να σηµειωθεί ότι οι καλλιεργητές της Μεσσηνίας θεωρούν ότι είναι ζηµιωµένοι µε τις τελευταίες τιµές δεδοµένης της µείωσης της παραγωγής. Την ίδια στιγµή, στο Ηράκλειο, οι τιµές για τους παραγωγούς παραµένουν στα 3,35-3,50 ευρώ το κιλό λόγω της ζήτησης από την εγχώρια τυποποίηση, ενώ το ενδιαφέρον από τους Ιταλούς εµπόρους είναι υποτονικό, όπως συµβαίνει συνήθως την περίοδο των γιορτών.

Στην Ισπανία ο παλιός ο χρόνος έκλεισε µε σταθερότητα όσον αφορά τις πωλήσεις του ελαιολάδου και σταθερή αύξηση των εξαγωγών, ενώ και οι τιµές διατηρήθηκαν σε υψηλά επίπεδα. Ενδεικτικό είναι ότι στην πρώτη ελαιοπαραγωγό χώρα οι αγροτικοί συνεταιρισµοί κάνουν λόγο για θετική εξέλιξη της σεζόν, ενώ οι τυποποιητές διαµαρτύρονται για το κόστος της πρώτης ύλης. 

Ως γνωστόν, η συγκοµιδή καθυστέρησε στην Ισπανία και έως το Νοέµβρη η παραγωγή ελαιολάδου µόλις που έφτανε τους 97.900 τόνους, µία απ’ τις πιο χαµηλές ποσότητες των τελευταίων ετών. Όσον αφορά τις τιµές, στις 4 Ιανουαρίου, ήταν κατά µέσο στα 3,46 ευρώ το κιλό για τους Ισπανούς παραγωγούς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία