Συγκεκριµένα, οι τιµές βρίσκονται σε αυτά τα επίπεδα από τις ηµέρες πριν τα Χριστούγεννα λόγω και της µειωµένης παραγωγής, σύµφωνα µε τον υπεύθυνο του συσκευαστηρίου του Αγροτοβιοµηχανικού Συνεταιρισµού Τυµπακίου, Μανώλη Μπερκάκη. Ειδικότερα, τις τελευταίες 10 ηµέρες οι χαµηλές θερµοκρασίες είχαν ως αποτέλεσµα τη µείωση της παραγωγής, µε τις τιµές για τους παραγωγούς στις 4 Ιανουαρίου να διαµορφώνονται στο Τυµπάκι στα 0,65-0,90 ευρώ το κιλό ανάλογα µε την ποιότητα.
Βέβαια, εκτός από τη µείωση της παραγωγής απ’ το κρύο, στις παραπάνω τιµές οδήγησε και η µικρότερη έκταση ντοµάτας θερµοκηπίου που µπήκε απ’ τους παραγωγούς, καθώς πολλοί προτίµησαν την καλλιέργεια της πιπεριάς, που είναι περισσότερο εύκολη και έχει λιγότερα έξοδα σε σχέση µε αυτήν της ντοµάτας.
Να σηµειωθεί ότι από τον παγετό της Πρωτοχρονιάς προκλήθηκαν ποιοτικά προβλήµατα στις ντοµάτες που βρίσκονταν στο στάδιο της ωρίµασης καθώς το χρώµα τους δε γίνεται κόκκινο, ενώ θα έπρεπε.
Τέλος, στη Μεσσηνία αυτήν την εβδοµάδα ξεκίνησε η φύτευση ντοµάτας στα θερµοκήπια, της οποίας η συγκοµιδή ξεκινάει από το τέλος Απριλίου.