BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Πάνω από τα 45 λεπτά το κιλό οδεύει το λεμόνι

Άνοδος αναµένεται το προσεχές διάστηµα για τις τιµές των λεµονοπαραγωγών απ’ τα 45 λεπτά το κιλό που είναι τώρα η ανώτερη στο Αίγιο. Η αναµενόµενη αύξηση τιµών έγκειται στις ζηµιές που φαίνεται να έχει υποστεί η καλλιέργεια από τον παγετό και τη χιονόπτωση, ειδικά στην Αιγιάλεια, ενώ η ζήτηση αναµένεται να αυξηθεί µετά και την έξοδο του τουρκικού λεµονιού απ’ την αγορά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda.

Πάνω από τα 45 λεπτά το κιλό οδεύει το λεμόνι

1
0
Προς το παρόν η ζήτηση είναι σταθερά καλή από την αρχή της σεζόν, υψηλότερη ακόµα και απ’ την περσινή χρονιά που υπήρχε µειωµένη προσφορά στις βασικές χώρες παραγωγής λεµονιού προκαλώντας έλλειµµα στην παγκόσµια αγορά. Αυτή την περίοδο οι τιµές για τους παραγωγούς στο Αίγιο είναι στα 40-45 λεπτά το κιλό, λίγο καλύτερα απ’ την περσινή σεζόν, µε τάση ανόδου λόγω των τελευταίων ζηµιών. Βέβαια, «εµείς δεν επιθυµούµε να ανεβαίνουν οι τιµές εξαιτίας των ζηµιών, αλλά να είναι σταθερά καλές», λέει χαρακτηριστικά στην Agrenda ο πρόεδρος της Πανεγειάλειας Ενωσης Συνεταιρισµών, Θανάσης Σωτηρόπουλος.



Τώρα στην περιοχή, όπου έχει µαζευτεί το 60% του λεµονιού, η συγκοµιδή έχει σταµατήσει λόγω της τελευταίας χιονόπτωσης, που ήταν η µεγαλύτερη των τελευταίων 40 ετών. Έτσι, «το έλλειµµα φέτος αναµένεται να είναι µεγαλύτερο απ’ το αναµενόµενο, καθώς υπήρξαν και περιπτώσεις δέντρων που σπάσανε», υπογραµµίζει ο κ. Σωτηρόπουλος, χαρακτηρίζοντας τη λεµονιά, «το πιο ευαίσθητο δέντρο στον παγετό».

Και στην Πρέβεζα η συγκοµιδή έχει σταµατήσει, καθώς οι παραγωγοί περιµένουν τους εκτιµητές του ΕΛΓΑ. Εκεί οι τιµές παραγωγού τον ∆εκέµβριο ήταν στα 30-31 λεπτά το κιλό περίπου, κατά 4-5 λεπτά υψηλότερα από πέρυσι.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία