Πιο αναλυτικά, οι τιμές των βασικών ειδών διατροφής στο δείκτη του Διεθνούς Οργανισμού Γεωργίας και Τροφίμων (FAO) μειώθηκαν για 5η συνεχόμενη χρονιά, το 2016, κατά μέσο όρο στους 161,6 πόντους συνολικά για το έτος, περίπου 1,5% κάτω από τα επίπεδά τους το 2015
Οι άφθονες σοδειές και οι ευνοϊκές προοπτικές για τα βασικά δημητριακά συγκράτησαν την άνοδο του δείκτη τιμών των τροφίμων του FAO που θα είχε από εμπορεύματα όπως είναι η ζάχαρη και το φοινικέλαιο. Η παραγωγή για τα δύο αυτά εμπορεύματα επηρεάστηκε από το Ελ Νίνιο, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο FAO
Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Δείκτης FAO κατά μέσο όρο έφτασε τις 172 μονάδες, μένοντας σταθερός σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2016
Το 2016 χαρακτηρίστηκε από μια σταθερή πτώση των τιμών των δημητριακών, τα οποία σημείωσαν μια μείωση της τάξης του 9,6% από το 2015 και ήταν μειωμένα κατά 39% από το υψηλότερο σημείο τους το 2011. Την ίδια ώρα, οι τιμές για τη ζάχαρη και τα φυτικά έλαια σημείωσαν ετήσια άνοδο κατά 34,2% και κατά 11,4% αντίστοιχα
«Οικονομικές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένων των διακυμάνσεων στις συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι πιθανόν να επηρεάσουν τις αγορές των τροφίμων ακόμα περισσότερο και μέσα στο νέο έτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμπντολρέζα Αμπάσιαν ανώτερος οικονομολόγος και υπεύθυνος του FAO για τα σιτηρά
Διαβάστε περισσότερα για τις προβλέψεις FAO για τις διακυμάνσεις των τιμών των βασικών εμπορευμάτων στην Agrenda που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου.
Οι άφθονες σοδειές και οι ευνοϊκές προοπτικές για τα βασικά δημητριακά συγκράτησαν την άνοδο του δείκτη τιμών των τροφίμων του FAO που θα είχε από εμπορεύματα όπως είναι η ζάχαρη και το φοινικέλαιο. Η παραγωγή για τα δύο αυτά εμπορεύματα επηρεάστηκε από το Ελ Νίνιο, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο FAO
Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Δείκτης FAO κατά μέσο όρο έφτασε τις 172 μονάδες, μένοντας σταθερός σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2016
Το 2016 χαρακτηρίστηκε από μια σταθερή πτώση των τιμών των δημητριακών, τα οποία σημείωσαν μια μείωση της τάξης του 9,6% από το 2015 και ήταν μειωμένα κατά 39% από το υψηλότερο σημείο τους το 2011. Την ίδια ώρα, οι τιμές για τη ζάχαρη και τα φυτικά έλαια σημείωσαν ετήσια άνοδο κατά 34,2% και κατά 11,4% αντίστοιχα
«Οικονομικές ανησυχίες, συμπεριλαμβανομένων των διακυμάνσεων στις συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι πιθανόν να επηρεάσουν τις αγορές των τροφίμων ακόμα περισσότερο και μέσα στο νέο έτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αμπντολρέζα Αμπάσιαν ανώτερος οικονομολόγος και υπεύθυνος του FAO για τα σιτηρά
Διαβάστε περισσότερα για τις προβλέψεις FAO για τις διακυμάνσεις των τιμών των βασικών εμπορευμάτων στην Agrenda που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου.