BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Στροφή των παραγωγών στην όψιμη ποικιλία αβοκάντο Hass

Οι πρώτες εκτιµήσεις κάνουν λόγο για µείωση 30% στις όψιµες ποικιλίες, ενώ οι τιμές αναµένεται να ξεπεράσουν τα 2 ευρώ το κιλό στα τέλη Φλεβάρη σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Agrenda.

Στροφή των παραγωγών στην όψιμη ποικιλία αβοκάντο Hass

0
0
Σηµαντικό έδαφος κερδίζει η όψιµη ποικιλία αβοκάντο Hass στην Κρήτη, που ξεκίνησε να συγκοµίζεται στις αρχές Φλεβάρη, καθώς γίνονται χιλιάδες νέες φυτεύσεις µε τους παραγωγούς και τους τυποποιητές να προσπαθούν καλύψουν την αυξανόµενη ζήτηση σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο αλλά και να επωφεληθούν από τις υψηλές τιµές του προϊόντος.

«Φέτος, λόγω του χιονιά χάθηκε από αποκόλληση το 30% των όψιµων ποικιλιών, όµως στις πρώιµες όπως η Fuerte δεν υπήρχαν ζηµιές», σηµειώνει στην Agrenda o Μ. Αρχοντάκης παραγωγός και τυποποιητής από τα Χανιά και προσθέτει: «τα αβοκάντο αν και υποτροπικά φυτά αντέδρασαν καλύτερα στον παγετό σε σχέση µε τα εσπεριδοειδή». Όσον αφορά τις τιµές παραγωγού αυτό το διάστηµα κυµαίνονται γύρω από τα 1,80 ευρώ το κιλό, ενώ προς τα τέλη του µήνα αναµένεται να ξεπεράσουν και τα 2 ευρώ το κιλό λόγω της µειωµένης φετινής σοδειάς.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία