BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Ρευστοποιήσεις στα προθεσμιακά συμβόλαια του χυμού πορτοκαλιού

Σχεδόν το 30% της αξίας τους έχουν χάσει τα προθεσµιακά συµβόλαια του συµπυκνωµένου χυµού πορτοκαλιού καθώς από το υψηλό ρεκόρ των 235 σεντς ανά λίµπρα τον περασµένο Νοέµβριο αυτό το διάστηµα οι τιµές στην αγορά της Νέας Υόρκης έχουν υποχωρήσει στο εύρος των 168-173 σεντς ανά λίµπρα.

Άνοδος 6% στις τιµές για το χυμό πορτοκαλιού

0
0
Ωστόσο, στη φυσική αγορά των ΗΠΑ ο χυµός πορτοκαλιού παραµένει σε επίπεδα ρεκόρ εξαιτίας της µειωµένης προσφοράς πορτοκαλιών από τη Φλόριντα. Οι κερδοσκόποι πόνταραν την προηγούµενη χρονιά στην άνοδο του προϊόντος καθώς η ξηρασία στη Βραζιλία και η ασθένεια του πρασινίσµατος στις ΗΠΑ είχαν σαν αποτέλεσµα τη µείωση της παραγωγής πορτοκαλιών. Τώρα αποκοµίζουν τα κέρδη τους, αναφέρουν οι διεθνείς αναλυτές
Ωστόσο, φέτος µε την ανάκαµψη της βραζιλιάνικης παραγωγής, αναµένεται ότι δεν θα επαναληφθούν τα περσινά προβλήµατα προσφοράς στην αγορά. «Η αγορά παρασύρθηκε το β’ µισό του 2016 µε όλα τα αρνητικά νέα για την προσφορά και τώρα αναµένεται να δούµε να γίνονται ρευστοποιήσεις», αναφέρει ο Αντρες Παντίλα, αναλυτής της Rabobank.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία